Lige prvaka: Juventus pobijedio Real Madrid u Torinu, Tevez osigurao prednost za uzvrat

Utorak, 05. svibnja 2015. 22:45 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Juventus - Real Madrid 2:1. Tevez strijelac i asistent, Ronaldo postigao najviše pogodaka u povijesti Lige prvaka


Nogometaši Juventusa pobijedili su Real Madrid u prvoj polufinalnoj utakmici rezultatom (2:1), koji jamči uzbudljiv uzvrat u Madridu.

U 8. minuti Tevez je primio lotu u kaznenom prostoru, uputio prizmeni udarac, Casillas je odbio, Morata natrčao i zatresao mrežu bivšeg kluba - 1:0.

Početak Juventusa iz snova brzo se pretvorio u javu. Nakon početnih nesigurnosti posloćila se momčad Real Madrida, podignula razinu agresivnosti i igrači Juventusa poeli su gubiti dele i raspored. Zanimljivo, Real Madrid je pogodak i još jednu veliku priliku znalački izradio na postavljenu Juventusovu obranu, koja je zaštitni znak torinske momčadi. Ipak je presudila individualna kvaliteta, posebice uočljivo raspoloženog Ronalda.

U 27. minuti izigrali su gosti brzom i točnom izmjenom lijevu stranu domaće obrane, James je ostao sam na desnoj strani kanzenog prostora i prebacio loptu na suprotnu vratnicu, gdje se instiktivno pojavio Ronaldo i glavom s metra loptu ugurao u mrežu - 1:0. Bio je to Ronaldov pogodak broj 76 u Ligi prvaka po čemu je postao najbolji u povijesti elitnog natjecanja.

Nakon Ronaldova pogotka rasterećeni Real Madrid još je više počeo dominirati, posebice u čvrstom bloku. Do odmora igrači juventusa praktično nisu ušli u gostujući kazneni prostor, Juventus je sve više preokupiran obranom.

U 41. minuti ponovo su gosti poremetili raspored postavljene obrane Juventusa, Marcelo i Isco otvorili su koridor po lijevoj strani, Isco je idealno ubacio, a James s tri metra glavom loptu krenuo u gredu.

Drugi dio počeo je suverenom kontrolom igre Real Madrida, ništa nije upućivao da Juventus može učiniti nešto ozbiljno.

Zaboravili su Madriđani da za Juventus igra Carlos Tevez, koji je u 56. minuti u polukontri prošao zadnju liniju gostiju, Carvajal je zakasnio u startu i zaustavio Teveza prekršajem za najstrožu kaznu. Tevez je mirno s bijele točke zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje na Juventusovu stadionu - 2:1.

Od toga trenutka Juventus je uspostavio nužan balans u defenzivnom bloku, posebice kada je ušao Barzagli, što znači da lopta više nije dolazila do potpuno nezamjećenog Ronalda. Pojačao je Real Madrid pritisak pred kraj utakmice, ali prave prilike pred Buffonom nije bilo.

Naprotiv, u sudačkoj nadoknadi Llorente je uz malo više koncentracije mogao kazniti neopreznu reakciju gostujuće obrane nakon ubačaja iz prekida.


JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo, Sturaro (63 Barzagli), Vidal, Tevez (85 Pereyra), Morata (77 Llorente)

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Kroos, Ramos, Bale (85 Jese), Isco (62 Chicharito), Rodríguez, Ronaldo

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Juventus - Real Madrid 2:1 (Morata 8, Tevez 58-11m/Ronaldo 27)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.