Liga prvaka: Turska noć u Gelsenkirchenu, Galatasaray pobijedio Schalke

Utorak, 12. ožujka 2013. 23:14 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 1/8 finala nogometne Lige prvaka: Schalke - Galatasaray 2:3

Uzvratna utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka

 

SCHALKE 04 - GALATASARAY 2:3

Stadion VELTINS Arena Gledatelja: 54.142

Sudac: Jonas Eriksson (Švedska)

Strijelci: 1:0 Neustädter (18), 1:1 Altintop (37), 1:2 Yilmaz (42), 2:2 Bastos (63), 2:3 Umut Bulut (90+4)      

 Žuti kartoni: Hoger, Kolašinac (Scahalke 04), Drogba (Galatasaray)

SCHALKE 04: Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Kolašinac - Höger (85' Meyer), Neustädter (46' Fuchs) - Farfan, Draxler, Bastos - Pukki (85' Obasi)       

GALATASARAY: Muslera - Eboue, Kaya (79' Zan), Nounkeu, Riera - Melo - Altintop, Sneijder (70' Amrabat), Selcuk Inan - Drogba, Yilmaz (86' Umut Bulut)

Fantastična utakmica viđena je u Gelsenkirchenu. Brojna turska manjina bila je u većini na stadionu Schalkea i do dugo u noć slavila prolazak Galatasaraya u četvrtfinale elitnog klupskog natjecanja nakon pobjede njihovih ljubimaca od 3:2. Prva utakmica završila je rezultatom 1:1.

Prvo ime dvoboja bio je bivši igrač Schalkea, čovjek rođen u Gelsenkirchenu Hamit Altintop. Već u trećoj minuti prvi je puta zapucao prema Hildebrandu sa 18 metara, zamalo pored lijeve stative. Dvije minute kasnije najbolji strijelac Turaka Burak Yilmaz opalio je s ruba kaznenog prostora, zamalo pored gola.

Prva opasnija akcija domaćina zabilježena je u 8. minuti kada je dobro opalio Pukki, ali Muslera je bio na mjestu. U 18. minuti domaćini su došli do prednosti, svoj prvijenac u Ligi prvaka ove sezone zabio je Neustadter. On je nakon kornera dočekao loptu na sedam metara odakle je lako pogodio mrežu za 1:0. Prvih tridesetak minuta proteklo je u dominaciji domaćina, a onda je u 35. minuti najprije Eboue je s desnog boka ubacio u sredinu, a Sneijder sa 18 metara pucao malo pored gola, da bi dvije minute kasnije Turci stigli do poravnanja preko Altintopa, koji je postigao predivan pogodak silovitim udarcem sa više od 20 metara. I njemu je to prvijenac za Turke u Ligi prvaka protiv kluba iz rodnog grada u kojemu je igrao četiri godine

Samo pet minuta kasnije svoju fenomenalnu sezonu u Ligi prvaka nastavio je Burak Yilmaz postigavši osmi pogodak u osmoj utakmici. Turčin je na ulasku u šesnaesterac prebacio istrčalog Hildebranda i pogodio za 1:2 kojim se rezultatom i otišlo na odmor.

U 56. minuti prvu je prigodu za Schalke propustio Pukki koji je snažno odapeo sa 17 metara, ali je Muslera odbio njegov udarac i dobra je prigoda za poravnanje otišla u nepovrat. U 61. minuti sjajna akcija Draxlera kojom je izbacio trojcu igrača Galatasaraya i odlično pucao sa ruba kaznenog prostora otišla je zamalo pored gola.

U 63. minuti domaćini su uspjeli poravnati. Hoger je sa više od 20 metara pogodio prečku, odbijanac je u prostoru pokupio Uchida, izbjegao braniče i dodao Bastosu koji je neometan na lijevoj strani lako pogodio za 2:2. Već u narednom napadu Sneijder je odlično tukao sa 25 metara no njegova je lopta otišla pored gola.

U 83. minuti sjajno su kombinirali Drogba i Buruk Yilmaz no Hildebrand je obranio udarac iz blizine. U 87. minuti posljednja prigoda za Schalke. Dobar udarac Bastosa još je bolje ukrotio Muslera.

I onda u pretposljednjoj minuti sudačke nadoknade turski joker sa klupe Umut Bulut pogađa za konačnih i zasluženih 2:3 i potvrđuje prolazak Galatasaraya među osam najboljih momčadi Europe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.