Liga prvaka: Traže se još tri sudionika osmine finala, aktualni europski prvak pred eliminacijom

Četvrtak, 22. studenog 2012. 11:08 Napisao/la  SC

Najzanimljiviji dvoboji 5. prosinca igrat će se u Londonu gdje aktualni europski prvak Chelsea dočekuje Nordsjelland i u Donjecku gdje igraju Shakhtar i Juventus. Chelseaju ni pobjeda ne jamči plasman u osminu finala

Još su samo tri kućice ostale prazne u kosturu osmine finala najkvalitetnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja.

Srijeda je kolo prije kraja donijela svih osam putnika u eliminacijsku fazu Lige prvaka. Iz skupine A to su Porto i PSG, Malaga i Milan prošli su iz skupine C, u grupi D dalje idu Borussia Dortmund i Real Madrid te u grupi B Schalke 04 i Arsenal.

City bez pobjede
Manchester City prestavlja najveće razočarenje natjecanja po skupinama, aktualni engleski prvak ispao je u Skupini D bez pobjede nakon 5. kola.

Prije posljednjeg susreta iz skupine F prošli su Bayern iz Munchena i Valencia te pobjednici skupina G i H Barcelona i Manchester United kao i Shakhtar Darija Srne i Eduarda.

Najzanimljiviji dvoboji 5. prosinca bit će onaj u Londonu gdje aktualni europski prvak Chelsea dočekuje Nordsjelland Ivana Runje i Maria Tičinovića. Osim što momčad sa Stamford Bridgea mora pobijediti Dance, Juventus mora izgubiti na Dombass Areni. U protivnom „penzioneri“ će postati prvi aktualni europski prvak koji će se oprostiti u natjecanju po skupinama.

Zanimljiva će biti i oba susreta u skupini G između Celtica i Spartaka te Barcelone i Benfice jer Škoti i Portugalci u posljednjih 90 minuta ulaze sa po sedam bodova. Ista je situacija i u skupini H jer su po sedam bodova skupili Cluj Saše Bjelanovića i Galatasaray. Turci gostuju kod Brage, a Rumunji u „teatru snova“ u Manchesteru.

Osigurali plasman u osminu finala,

Skupina A: Porto, PSG

Skupina B: Schalke, Arsenal

Skupina C: Malaga, Milan

Skupina D: Borussia (D), Real Madrid

Skupina E: Shakhtar

Skupina F: Bayern, Valencia

Skupina G: Barcelona

Skupina H: Manchester United

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.