Liga prvaka: Tottenham ostvario pozitivan rezultat u Torinu, Manchester City osigurao četvrtfinale

Utorak, 13. veljače 2018. 22:55 Napisao/la  SC

Prve utakmice osmine finala: Juventus - Tottenham 2:2, Basel - Manchester City 0:4. Uoči uzvrata treba znati da je Juventus  najopasniji kada ga otpišu

Eriksen izjednačio u 72. minuti
Eriksen izjednačio u 72. minuti

Liga prvaka - osmina finala

Tottenham je uspio ostvariti pozitivanm rezultat u Torinu nakon što je Juventus vodio 2:0 u 9. minuti.

Već u 2. minuti Pjanić i strijelac Higuain iznenadili su obranu Tottenhama, u 9. minuti Higuain je postigao pogodak iz bijele točke nakon što je Daives neoprezno nogom pomeo Bernardeschija.

Otada do kraja utakmice Tottenham je dominirao, ostvarila je engleska momčad veliku prednost u posjedu lopte i na kraju zasluženo izjednačila.

Međutim, Juventus je do odmora propustio realizirati dvije velike prilike da steknu veću prednost uoči uzvrata.

U jeku napada gostiju, nakon što je Buffon obranio "zicer" Kaneu, Pjanić i Higuain pobjegli su u kontru koju je argentinski napadač završio promašajem u otvorenoj poziciji za udarac.

Kane drugi put nije pogriješio, u 35. minuti pobjegao je domaćim stoperima, zaobišao Buffona i mirno pogodio mrežu - 2:1.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Higuain nije iskoristio najbolju priliku za Juventus, drugi put je izveo udarac s bijele točke i pogodio okvir gola.

Penal je iznudio Diego Costa, koji je natjerao Auriera na prekršaj.

U drugom dijelu momčad Juventusa i dalje je djelovala nemoćno u pokušaju nadigravanja kroz pas igru, predvođeni Eriksenom gosti su tražili mogućnost postići pogodak.

U 72. minuti Eriksen je iz slobodnog udarca iznenadio Buffona, koji je pogrešno procijenio let lopte i otišao iz svoga kuta u prazno... Nije se uspio vratiti - 2:2.

Nije se ni Juventus više uspio vratiti, utakmica je završila bez pobjednika, ali su puno bolji dojam ostavili igrači Tottenhama koji su u konačnici ostvarili premoć u posjedu lopte 62 prema 38 posto.

Ništa to ne znači uoči uzvrata kada je u pitanju Juventus, koji je najopasniji kada ga otpišu.

Mario Mandžukić odradio je cijelu utakmicu u doslovnom smislu.

Manchester City rutinski je osigurao plasman u četvrtfinale u prvoj utakmici u Baselu.

Prve utakmice osmine finala: Juventus - Tottenham 2:2 (Higuain 2, 9-11m/Kane 35, Eriksen 72), Basel - Manchester City 0:4 (Gundogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23)