Liga prvaka: Španjolski velikani doživjeli "el klasični" nokaut u prvim polufinalnim utakmicama

Četvrtak, 25. travnja 2013. 10:28 Napisao  I. V.

Dojam je da igrači Barcelone i posebice Real Madrida uoči svakog El Clasica više agresivnosti iskažu na zagrijavanju nego što su ga iskazali u  polufinalnim utakmicama Lige prvaka

Prve polufinalne utakmice Lige prvaka iznenadile su svjetsku nogometnu javnost. Način na koji su njemački klubovi, Bayern i Borussia, pobijedili perjanice španjolskog nogometa, Barcelonu i Real Madrid, promijenio je percepciju  svjetskog nogometa. Stručnjaci sada nestrpljivo očekuju uzvratne utakmice koje će odgovoriti na pitanje jesu li španjolski klubovi zaista toliko inferiorni ili je presudila priprema utakmica.

 

Nakon utakmica polufinala Lige prvaka obično se u nedogled raspravlja o tehničko-taktičkim detaljima koji odlučuju pobjednike. Međutim, ove sezone u objema prvim polufinalnim utakmicama fizička nadmoć njemačkih momčadi toliko je prevladala da nema smisla baviti se tehničko-taktičkom komponentom. Dovoljno je konstatirati da su dvojica najboljih igrača na svijetu, Cristiano Ronaldo i Leo Messi, u utakmicama protiv Bayerna i Borussije fizički izgledali toliko obično kao da su došli s godišnjih odmora. A sezona je na vrhuncu!   

 

Omjer od čak 8:1 u njemačko-španjolskom obračunu daje za pravo svima koji tvrde da prije konačnog suda ipak treba pričekati uzvratne utakmice. Mogućnost da će Barcelona i Real Madrid igrati El Clasico u finalu Lige prvaka svedena je na teoriju, ali će uzvratne utakmice u Barceloni i Madridu barem otkriti istinu o španjolskom nogometu.

Igrači i treneri španjolskih velikana svjesno sigurno nisu podcijenili njemačke klubove. Međutim, dojam je da igrači Barcelone i posebice Real Madrida uoči svakog El Clasica više agresivnosti iskažu na zagrijavanju nego što su ga iskazali u  polufinalnim utakmicama Lige prvaka. Ili kao što običavaju reći treneri, govor tijela svakog igrača Bayerna i Borussije od prvih je minuta utakmica jasno dao do znanja tko će pobijediti.

 

 

Jedno je sigurno, u prvoj rundi polufinala Lige prvaka španjolski su klubovi doživjeli "el klasični" nokaut! Druga runda sigurno će biti puno zanimljivija!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.