Liga prvaka: Schalke u Istanbulu čeka pakao na tribinama, Drogba i Sneijder na terenu

Srijeda, 20. veljače 2013. 13:11 Napisao/la  SC

Provlači sei teza kako ćemo lako proći dalje, jer sad imamo Sneijdera i Drogbu, no morate znati da ova dva igrača nisu igrala nekoliko mjeseci, kaže Fatih Terim

Galatasaray je napravio pravi mali podvig kada je izborio drugu fazu ovog natjecanja.Turski gigant postao je još veći, ako to može biti, dovođenjem svjetskih igrača kao što su Wesley Sneijder i Didier Drogba. Predsjednik kluba time je jasno pokazao da ne misle stati samo na ove dvije utakmice nego da žele otići što je dalje moguće. Istanbulom vlada euforija, u drugoj fazi dobili su protivnika koji nije "bauk" i kojeg se definitivno ne boje, no legendarni trener Fatih Terim upozorava:

- Provlači se teza kako ćemo lako proći dalje, jer sad imamo Sneijdera i Drogbu, no morate znati da ova dva igrača nisu igrala nekoliko mjeseci prije nego li su nam se pridružili, pojasnio je neke stvari Fatih Terim navijačima i novinarima.

No, legendarni trener vjeruje u svoju momčad, zna da im je domaći teren velika prednost, kao i inače kad se igraju velike utakmice u Turskoj, no cijeni i respektira Schalke u svakom pogledu.

- Schalke je kvalitetna momčad. Imaju opasne igrače poput Christiana Fuchsa, Benedikta Höwedesa, Jeffersona Farfána, Michela Bastosa. Svaka pobjeda u kojoj ne bismo primili pogodak bila bi izvrsna. Moramo biti oprezni kao u svim utakmicama Lige prvaka, jer oni se brane jako agresivno i potom izlaze u brz kontra napad, istaknuo je Terim.

Pohvalio je i Sneijdera koji će sigurno startati, dok se za Drogbu ne zna:

- Wesley je ključni igrač, podignuli smo ga fizički ali i u formi, dok ću za Drogbu odlučiti preko noći hoće li krenuti od prve minute.

Jedini igrač koji je ozlijeđen je stoper Ujfaluši. no njega nema već neko vrijeme, tako da to i nije neki veliki hendikep pred ovu utakmicu. Od 12 utakmica protiv njemačkih klubova, Galatasaray je dobio samo tri utakmice, večeras svi vjeruju u četvrtu pobjedu.

Schalke u posljednje vrijeme jednostavno ne izgleda dobro. Ozljede ključnih igrača i odlazak Holtbyja potpuno su izbacile iz kolosijeka momčad iz Gelsenkirchena, koja više ne može pronaći svoj efikasni stil igre. Potvrđuju to i činjenice da su nakon zimske stanke pobijedili jednu, a remizirali u dvije utakmice, koliko su i poraženi. Niti obrambeno stvari ne štimaju; u tih su pet utakmica kasirali čak 12 golova.

Za predstojeću utakmicu trener Keller pokušao je smiriti sada već paničnu atmosferu u dijelu njemačkih medija, koji su vrlo skeptični može li Schalke proći momčad koja u svojim redovima ima igrače kakvi su Sneijder ili Drogba:

- Promatrali smo momčad Galatasaraya u nekoliko utakmica. Istina je, imaju jaku momčad, ali ne samo zbog Sneijdera i Drogbe, svi ostali igrači jednako su važni. Međutim, dobro smo ih snimili i uvidjeli neke njihove nedostatke koje ćemo morati iskoristiti. Što se samopouzdanja tiče, dovoljno je samo da se moji igrači sjete grupne faze i koliko smo dobro igrali u utakmicama protiv Arsenala, kako bi bili svjesni da se mogu nositi s bilo kim, rekao je Keller, a takva je razmišljanja potvrdio i iskusni golman Hildebrandt, koji se usput osvrnuo i na atmosferu koja ih čeka u Turskoj:

- Moramo biti mirni i ne dozvoliti da nas nekoliko loših rezultata u posljednje vrijeme izbaci iz ravnoteže. Uopće ne mislim da će publika biti problem, čak bi to mogla biti i naša prednost, jer svaki se igrač dodatno želi dokazati kada publika na njega vrši pritisak, kaže Hildebrandt.

Što se problema tiče, njih je mnogo. Marco Hoger morat će prisilno na desnog beka, jer su izvan stroja i Uchida i Howedes, Papadopoulosa nema već neko vrijeme, kao niti Afellaya, a još uvijek nije poznato hoće li utakmicu započeti Huntelaar, iako se priključio ekipi nakon ozljede oka. Baš o njegovom nastupu posebno je govorio Keller:

- U posljednje vrijeme u Turskoj jako puno pričaju o mogućnosti njegova nastupa, što znači da ga se boje. S pravom, moram reći, jer on je nevjerojatno opasan napadač, rekao je za "Huntera" njegov trener, koji će vjerojatno prije same utakmice procijeniti koliko ga može koristiti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.