LIGA PRVAKA

Luka Modrić igrao u porazu Real Madrida

Utorak, 10. ožujka 2015. 23:08 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka: Real Madrid - Schalke 4:5, Porto - Basel 4:0


Schalke je bio blizu senzacije! Njemački predstavnik u Ligi prvaka pobijedio je na Santiago Bernabeu momčad Real Madrida u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka rezultatom 4:3, ali je madridska momčad prošla dalje zahvaljujući pobjedi iz prve utakmice od 2:0.

Kada je Huntelaar prekrasnim pogotkom u 84. minuti postavio konačni rezultat 3:4, Real Madridu preostalo je desetak minuta muka. Sane i  Howedes imali su prilike ostvariti senzaciju, dvaput je Casillas bio pravodoban. Da kojim slučajem nije, u četvrftinale bi se plasirala  bolja momčad!

Cristiano Ronaldo održao je dvama pogocima Real Madrid u životu nakon prvog poluvremena tijekom kojega je oslabljena momčad Schalkea održala nogometnu lekciju neshvatljivo usporenoj momčadi Carla Anchelottija. Pokazala je njemačka momčad u Madridu da se poraz Real Madrida u Bilbau proteklog vikenda nije dogodio slučajno, dominirali su gosti kroz brzu izmjenu lopte i lakoćom izlazili na zadnju liniju domaće obrane.

Postignuli su gosti dva pogotka na kraju osmišljenih akcija, Casillas je povrh toga nekoliko puta spašavao mrežu, Huntelaar je pogodio spojnicu... Ukratko, Schalke je puno bolje izgledao na terenu nego što je pokazivao rezultat na semaforu prije odlaska na odmor.

Real Madrid ipak ima Ronalda, koji je postigao dva pogotka glavom iz dva udarca prema vratima 19-godišnjeg Wellenreuthera. Oba je lakoćom postigao u pravim trenucima, kada je trebalo stizati zaostatke i vraćati samopouzdanje očigledno rastrojenoj momčadi.

U 53. minuti Benzema je prošao cijelu obranu gostiju i vratara te postigao pogodak kojim je Real Madrid poveo 3:2. Činilo se da došao kraj mukama navijača Real Madrida, ali Schalke nije odustao. Naprotiv, momčad Roberta Di Mattea pobrinula se da utakmica ostane neizvjesna do zadnjeg zvižduka vrlo dobrog Slovenca Skomine. Sane je već u 57. minuti efektnim pogotkom izjednačio i ponovo vratio Schalke u igru.

Zahvaljujući izvanrednoj igri mlade momčadi Schalkea bez petorice prvotimaca i s dvojicom debitanata (Sane, Goretzka) gledatelji su vidjeli najatraktivniju utakmicu ove sezone u Ligi prvaka. Omjer udaraca 17 prema 12 u korist gostiju dovoljno govori o tijeku utakmice koju je obilježila tehnički perfektna pas-igra gostiju.

Luka Modrić vratio se na teren nakon četiri mjeseca stanke, u 58. minuti ušao je umjesto Khedire. Odmah se vidjelo da je Real Madrid njegovim povratkom ponovo uspostavio razdoblja kontrole utakmice kroz pas-igru, ali trebat će Modriću i Real Madridu vremena da pronađu izgubljenu harmoniju.

U 84. minuti Modrić je slučajno postao asistent Huntelaaru za pogodak kojim je Schalke zasluženo pobijedio i izazvao salve zvižduka na tribinama.

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa (83 Nacho), Varane, Pepe, Fabio Coentrao (58 Marcelo), Khedira (58 Modrić), Kroos, Isco, Ronaldo, Bale, Benzema

SCHALKE: Wellenreuther, Howedes, Nastasić, Matip, Fuchs, Meyer, Neustadter, Hoger (57 Goretzka), Barnetta (81 Uchida), Choupo-Moting (29 Sane), Huntelaar

Porto je bez poteškoća eliminirao Basel uvjerljivom pobjedom.

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka: Real Madrid - Schalke 4:5 (Ronaldo 25, 45, Benzema 53/Fuchs 20, Sane 57, Huntelaar 40, 84) (2:0), Porto - Basel 4:0 (Brahimi 14, Herrera 47, Casemiro 56, Aboubakar 76) (1:1)
* u zagradama su rezultati prvih utakmica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.