LIGA PRVAKA

Lewandowski četiri puta zatresao mrežu Reala

Srijeda, 24. travnja 2013. 22:54 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica: Borussia Dortmund - Real Madrid 4:1. Luka Modrić zamijenjen u 68. minuti

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka

 

BORUSSIA DORTMUND – REAL MADRID 4:1

 

Stadion Signal Iduna Park.   Gledatelja: 65.000

 

Sudac: Björn Kuipers (Nizozemska)

 

Strijelci: 1:0 Lewandowski (8'), 1:1 Ronaldo, 2:1 Lewandowski (50'), 3:1 Lewandowski (56'), 4:1 Lewandowski (66' – 11m)

 

Žuti kartoni: Lewandowski (Borussia), Khedira, Özil, Ramos (Real Madrid)

 

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek (83' Grosskreutz), Subotić, Hummels, Schmelzer - Bender, Gundongan (90' Schieber) – Blaszczykowski (82' Kehl), Götze, Reus - Lewandowski

 

REAL MADRID: Lopez - Coentrao, Pepe, Varane, Ramos – Alonso (80' Kaka), Khedira - Ronaldo, Özil, Modrić (68' Di Maria) – Higuain (68' Benzema)


Borussia Dortmund je u prvom polufinalnom susretu pobijedila je Real Madrid 4:1 (1:1). Sjajnu večer imao je briljantni Poljak  Robert Lewandowski, koji je s četiri pogotka potopio kraljevski klub. Strijelac za Real Madrid bio je Christiano Ronaldo.

Polufinalnu utakmicu Lige prvaka između Borussije i Real Madrida potresla je vijest prelaska najboljeg igrača i idola navijača Borussije Marija Götzea u redove rivala Bayerna iz Münchena. I dok se u Dortmundu plaše reakcije navijača, naš Luka Modrić zauzeo je svoje mjesto u udarnom sastavu Mourinhove momčadi.

   

Nakon početnog ispitivanja snaga u 6. minuti zaprijetila je Borussia. Reus je zaljuljao Varana, ušao u šesnaesterac te produžetku prošao Pepea i pokušao plasirati loptu u suprotni kut, no njegov udarac Lopez je odbio, a Lewandowski malo kasni i ne uspijeva loptu ugurati u mrežu.

 

Bila je to najava vodstva Borussije. Gundongan je na boku pronašao Götzea, koji je s lijeve strane ubacio loptu na drugu vratnicu u peterac, a Lewandowski je neumoljiv u ovakvim situacijama. Dojma smo da je i vratar Lopez trebao reagirati na ubačaj Götzea.

 

Real je prvi puta zaprijetio tek u 23. minuti kada je Ronaldo pokušao iz slobodnog udarca sa 30-tak metara, ali Weidenfeller se nije dao iznenaditi. Minutu kasnije opet je malu pomutnju u obrani Reala napravio raspoloženi Reus ali opasnost otklanja kapetan Ramos.

 

Luka Modrić bio je neprimjetan do 25. minute kada dugom loptom odlično na desnom boku pronašao Khediru koji u nastavku akcije ne uspijeva centrirati. U 32. minuti na sredini terena duel je izgubio Higuain, loptu mu je oduzeo Blaszczykowski, oslobodio se Coentraoa i sjurio se u šesnaesterac gdje ga je u odlučujućem trenutku sustigao Higuain i otklonio opasnost.

Igrala se 40. minuta kada je Real po prvi puta napravio akciju sa više brzih i preciznih dodavanja po lijevoj strani. Tvorci akcije su Özil i Coentrao, a ovaj potonji nije uspio akciju završiti kvalitetnim centaršutom.

 

U samoj završnici prvog dijela digao se ritam susreta. U glavnoj ulozi opet je Reus, koji je opet zaljuljao Varana i ušao u šesnaesterac, no na njihov kontakt sudac Kuipers samo je odmahnuo rukom.

 

Real je izjednačio u 43. minuti. Modrić je petom htio proigrati Higuaina, Hummels je stigao prije i pokušao loptu vratiti svom vrataru, ali umjesto toga izbacio je Higuaina „oči u oči“ s  Weidenfellerom. Higuain nesebično odigrava na drugu stranu za Ronalda, koji loptu ubacuje u nebranjenu mrežu.

 

U nastavku susreta Borussia je pojačala tempo i to je brzo urodilo plodom sa nova dva pogotka Lewandowskog. Prvo je u 50. minuti uspješno izbjegao zaleđe Realove obrane i sa pet metara neometano svladao Lopeza za 2:1. Varane i Pepe uzalud su reklamirali zaleđe. Šest minuta kasnije već je 3:1.  Lewandowski je još jednom potvrdio da je „kralj“ šesnaesterca.

 

 Opet je akciju započeo odlični Reus, ubačaj Blaszczykowskog završio je na drugoj strani gdje oštro iz prve u peterac vraća Schmelzer, lopta se „lijepi“ za nogu Lewandowskom, koji u okretu vara Pepea i zabija loptu u gornji dio mreže nemoćnog Lopeza.

 

Lewandowski će zasigurno čitav život pamtiti ovu večer. Svoj četvrti pogodak postigao je u 66. minuti iz jedanaesterca kojeg je skrivio Alonso gurnuvši Reusa s leđa u opasnom prodoru. Topovski udarac Lewandowskiog po sredini gola za 4:1.

 

Nakon uvjerljive prednosti Borussije  José Mourinho morao je nešto promjeniti. Iz igre je povukao Modrića i Higuaina, a ubacio Benzemu i Di Mariju. Malo kasnije i Kaka je dobio priliku umjesto Alonsa. 

 

 Do kraja susreta pokušao je Real individualnim akcijama ublažiti poraz, ali bez uspjeha. Najbliže pogotku bili su u 88. minuti kada je Weidenfeller uklizavanjem spriječio Ronalda da postigne svoj drugi pogodak. Borussia na uzvrat u Madrid odlazi sa tri gola prednosti.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.