Liga prvaka: Real Madrid i Liverpool u četvrtfinalu, PSG doživio novu bolnu lekciju

Utorak, 06. ožujka 2018. 23:00 Napisao/la  SC
Ronaldo i Cavani, strijelci u Parizu
Ronaldo i Cavani, strijelci u Parizu

Liverpool i Real Madrid plasirali su se četvrtfinale Lige prvaka.

Porto je u Liverpoolu uspio odigrati utakmicu bez pogodaka nakon što je u Lisabonu primio čak pet pogodaka, Real Madrid je održao još jednu lekciju PSG-u.

Bolniju nego u prvoj utakmici u Madridu.

U uzvratnoj utakmici madridska momčad pokazala je kako se disciplinirano igra vrhunski natjecateljski nogomet kojemu nikada nije manjkao raskošni napadački potencijal. Sva je sreća za Parižane da se taj napadački potencijal nije do kraja realizirao.

Real Madrid ponovo je dokazao da igra sasvim drugačiji nogomet u Ligi prvaka nego u Primeri bez obzira što jedan od ključnih igrača poput Benzeme nema ni trunke samopouzdanja u prilikama.

Da Benzema igra u optimalnoj golgeterskoj formi, Real Madrid bi se već mogao početi pripremati za finale u Kijevu, a PSG bi teško stradao u uzvratnoj utakmici.

U prvom dijelu utakmice gosti su kontrolirali rezultat i propustili dvije prilike načeti mrežu domaćina.

Benzema je sam trčao po lijevom boku prema Areoli, koji je uspio uklizati u udarac iz dosta zatvorene pozicije.

Areola je obranio teži udarac, kada je Sergio Ramos ostao sam nakon prekida i udarcem nogom pokušao zatresti mrežu.

PSG je dvije (polu)prilike stvorio u završnici, kada je malo propustila koncentracija vrlo kompaktne obrane gostiju.

U 41. Di Maria je prošao desnom stranom, ali je bio previše ukoso da bi mogao ozbiljnije ugroziti Navasa.

U 43. Mbappe je mogao proigrati Cavanija umjesto da pokuša postići pogodak iz potpuno zatvorene pozicije.

U drugi dio momčad PSG-a ušla je nešto odlučnije, taman se težište igre prebacilo na polovicu igrališta gostiju, kada se dogodila ubojita kontra.

Asensio je prvo povukao kontru i zatim provukao loptu kroz noge Alavesu, lucido dodavanje iskoristio je Vazquez, koji je ušao u kazneni prostor i precizno ubacio na drugu vratnicu gdje je nebeski Ronaldo loptu glavom zakucao u mrežu - 0:1.

Akcija kao na treningu!

Desetak minuta kasnije sve je bilo gotovo: Veratti je prvo izgubio loptu pa živce, grubo je počeo protestirati i sudac Brych nije imao izbora nego pokazati mu drugi žuti karton.

Od 66. minute PSG je igrao s desetoricom igrača kod rezultata 1:4, a šanse za povratak ne bi imao ni da je momčad bila kompletna.

Do kraja utakmice dogodila su se dva slučajna pogotka: Cavani ni sam ne zna kako je postao strijelac, kada se lopta odbila od Varanea, pogodila Urugvajca u nogu i završila u mreži - 1:1.

Casemiro je donio pobjedu Real Madridu u 80. minuti uz presudnu pomoć Marquinhosa, koji je uklizao na udarac, lopta se odbila i prevarila Areolu.

Za PSG je poraznija od poraza činjenica da je mogao doživjeti rezultatsku katastrofu da su igrači Real Madrida bili prisebniji u završnici.

Triput su gosti tresli okvir vratiju (Asensio, Vazquez, Ronaldo), Brych nije dosudio kazneni udarac kada je Alves sapleo Ronalda, nekoliko puta Real Madrid u brzim transformacijama nije imao dovoljno mirnoće u završnom pasu...

PSG: Areola, Alves, Silva, Marquinhos, Berchiche, Verratti, Motta (59 Pastore), Rabiot, Di Maria (76 Draxler), Mbappe (85 Diarra), Cavani.

REAL MADRID: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovačić (71 Kroos), Vazquez, Asensio (82 Isco), Benzema (76 Bale), Ronaldo.

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka: Liverpool - Porto 0:0 (5:0), PSG - Real Madrid 1:2 (2:5) (Cavani 71/Ronaldo 51, Casemiro 80)
* u zagradama su ukupni rezultati

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.