Liga prvaka: RB Leipzig ostvario plasman u polufinale, Atletico nema mentalitet favorita

Četvrtak, 13. kolovoza 2020. 23:03 Napisao/la  SC

Dani Olmo strijelac vodećeg pogotka za RB Leipzig, Atletico mora primiti pogodak da bi iskazao napadački potencijal

Dani Olmo pogodio u 50. minuti
Dani Olmo pogodio u 50. minuti

RB Leipzig ostvario je plasman u polufinale pobjedom protiv Atletica momčad kojega nije opravdala ulogu favorita.

Nema momčad Diega Simeonea mentalitet favorita iako ima vrhunske igrače!

RB Leipzig ostavio je bolji dojam u prvom dijelu tijekom kojega se nije dogodilo ništa konkretno, drugo je poluvrijeme bilo puno sadržajnije.

Njemačka momčad odmah je povela, u 50. minuti Sabitzer je ubacio zdesna, Olmo je glavom je zatresao mrežu iza Oblaka - 1:0.

Atletico prema običaju mora primiti pogodak da bi iskazao napadački potencijal, u 57. minuti ušao je Joao Felix, igra u napadu odmah je dobila drugačije konture.

U 71. minuti Joao Felix je okomito prošao kroz zadnju trećinu, izmijenio jedno dodavanje prije ulaska u kazneni prostor, Klostermann je kasno uklizao, sudac je pokazao na bijelu točku.

Joao Felix realizirao je penal i obavio posao do kraja - 1:1.

Završilo je razdoblje napadačke igre Atletica, uslijedila je uobičajena reakcija igrača Diega Simeonea, momčad se odmah povukla u svoju trećinu čim je postignula pogodak.

RB Leipzig opet je počeo dominirati kroz posjed lopte, na kraju se isplatilo.

U 88. minuti Adams je sa 17 metara snažno udario po lopti, koja se odbila od Savića i prevarila Oblaka - 2:1.

Do kraja utakmice Atletico je pritisnuo, premalo je vremena i živaca ostalo da bi se Atletico drugi put vratio u Ligu prvaka.

RB LEIPZIG: Gulacsi, Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Angelino, Sabitzer (90+1 Mukiele), Kampl, Laimer (72 Adams), Nkunku (83 Haidara), Poulsen, Olmo (83 Schick)

ATLETICO MADRID: Oblak, Lodi, Gimenez, Savić, Trippier, Koke (90+2 Felipe), Herrera (57 Joao Felix), Niguez, Carrasco, Llorente, Diego Costa (72 Morata)

Četvrtfinalna utakmica Lige prvaka: RB Leipzig - Atletico 2:1 (Olmo 50, Adams 88/Joao Felix 72-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.