Liga prvaka: PSG u produžecima eliminirao Chelsea, Parižani 90 minuta igrali bez isključenog Ibrahimovića

Srijeda, 11. ožujka 2015. 23:26 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice osmine Lige prvaka: Chelsea - PSG 2:2, nakon produžetaka, Bayern - Šahtar 7:0.  PSG dvaput s igračem manje stizao vodstvo Chelsea

Momčad PSG eliminirala je Chelsea, ostvarivši jedan od najvećih rezultata od kada se natječu u Ligi prvaka. PSG je na Stamford Bridgeu odigrao 2:2 protiv Chelsea nakon produžetaka iako su od 31. minute igrali bez isključenog Zlatana Ibrahimovića. U sat vremena zanimljive utakmice PSG je s desetoricom igrača djelovao dovoljno uvjerljivo da bi se njihova pobjeda mogla na bilo koji način sporiti. Najveća pokora za Josea Mourinha je činjenica da je PSG bio bolja momčad unatoč igraču manje.

Thiago Silva u deset minuta prošao je put od tragičara do junaka. U 114. minuti Thiago Silva postigao je pogodak udarcem glavom s 11 metara, tehnički savršenim udarcem prebacio je inače izvanrednog Courtoisa. Deset minuta ranije Thiago Silva skrivio je kazneni udarac neopreznom reakcijom u kaznenom prostoru.

Na početku utakmice ostvarena su očekivanja da će na gledatelji na Stamford Bridgeu gledati demonstraciju moći u duelima, dvije plitke i agresivne obrambene formacije nisu dozvoljavale razvoj igre. Obojica trenera počela su igrati na "nulu" i čekati razvoj situacije. Jose Mourinho dočekao je što je želio u 31. minuti.

Zlatan Ibrahimović ničim izazvan grubo je u klizećem startu pokosio Oscara i dobio crveni karton, PSG je ostao s desetoricom igrača čime se odnos snaga i raspoloženja promijenio. Tenzije su porasle, a Chelsea do odmora nije uspio iskoristiti psihološku prednost zbog igrača više. Jedinu priliku iznudio je Diego Costa u 43. minuti.

Prošao je napadač Chelsea nekoliko igrača u kaznenom prostoru, Cavani ga je zakačio po nozi, Costa je pao, a sudac Bjorn Kuipers odmahuo rukom. Igor Križarić dosudio bi dva, a ne jedan kazneni udarac!

U drugom dijelu igrao se puno bolji nogomet zahvaljujući momčadi PSG-a, koja se psihološki uravnotežila te vrhunskom kontrolom lopte i prostora počela igrati bolje nego kada je na terenu bio Ibrahimović. U 57. minuti Cavani je propustio šansu utakmice, na kraju brze kontre urugvajski napadač prošao je vratara Courtoisa i onda iskosa snažnim udarcem pogodio vratnicu praznog gola.

Chelsea je poveo iz prve opasnije situacije nakon prekida. Costa je promašio loptu, koja se slučajno i idealno odbila Cahillu za snažni udarac iz poluvoleja - 1:0

Momčad PSG-a izgledala je previše raspoloženo da bi tek tako odustala, trener Laurent Blanc obavio je dvije zamjene i gosti su pritisnuli s igračem manje. U 86. minuti David Luis zakucao je loptu udarcem glavom nakon ubačaja iz kuta, bivši stoper Chelsea osigurao je gostima produžetke.

Na početku produžetaka Thiago Silva nepotrebno je igrao rukom u duelu s Zoumom, što je značilo da će u 95. minuti sjajni Hazard udarcem s bijele točke dovesti Chelsea u vodstvo. PSG je imao dovoljno snage i znanja za još jedan preokret s igračem manje.

CHELSEA: Courtois, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Matić (84 Zouma), Ramires (91 Drogba), Fabregas, Oscar (46 William), Hazard, Diego Costa

PSG: Sirigu, Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Motta, Matuidi (82 Lavezzi), Verratti (82 Rabiot), Pastore (118 Van der Wiel), Cavani, Ibrahimović

Sve je bilo riješeno za samo tri minute. Kucher je prekršajem za najstrožu kaznu zaustavio Gotzea i dobio crveni karton, Muller je bio siguran izvođač najstrože kazne - 1:0.

Za razliku od PSG u Londonu, Šahtar devedeset minuta s igračem manje u Munchenu nije mogao pružiti niti dostojan otpor, ukrajinska momčad bila je osuđena na najteži poraz otkada igra u Ligi prvaka.

BAYERN: Neuer, Rafinha, Boateng, Badstuber (67 Dante), Alaba, Schweinsteiger, Robben (19 Rode), Gotze, Muller, Ribery (59 Bernat), Lewandowski

ŠAHTAR: Pyatov, Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk, Taison (9 Kryvtsov), Fred, Stepanenko, Douglas Costa (79 Wellington), Teixeira (70 Ilsinho), Adriano

Uzvratne utakmice osmine Lige prvaka: Chelsea - PSG 2:2, nakon produžetaka (Cahil 81, Hazard 95-11m/David Luiz 86, Thiago Silva 114) (1:1), Bayern - Šahtar 7:0 (Muller 4-11m, 52, Boateng 34, Ribery 49, Badstuber 63, Lewandowski 75, Gotze 87) (0:0)
* u zagradama su rezultati prvih utakmica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.