Liga prvaka: PSG ostvario plasman u polufinale u završnici utakmice protiv Atalante

Srijeda, 12. kolovoza 2020. 23:05 Napisao/la  SC

Mario Pašalić doveo Atalantu u vodstvo u 27. minuti, PSG preokrenuo rezultat pogocima  Marquinhosa (90) i Choupo-Motinga (93)

Pariško slavlje u Lisabonu
Pariško slavlje u Lisabonu

PSG plasirao se u polufinale pobjedom (2:1) protiv Atalante u samoj završnici utakmice, kada je pariška momčad u jeku velikog pritiska dvama pogocima preokrenula rezultat.

U 90. minuti Neymar je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, pokušao je odigrati u sredinu kroz mnoštvo nogu, lopta se odbila do Marquinhosa, koji je iz blizine pogodio mrežu - 1:1.

Atalanta je  jurnula u napad, momčad PSG u 93. minuti zaskočila je nespremnu obranu Atalante, a onda genijalnost i brzina igrača poput Neymara i Mbappea odmah dolazi do izražaja.

Neymar je na lijevoj strani gurnuo okomito loptu, Mbappe je pobjegao i precizno gurnuo u sredinu, Choupo-Moting je s 4 metra loptu gurnuo u mrežu - 1:2.

Sjajna akcija za ulazak u polufinale bila bi oda nogometu da je lisabonski stadion bio pun gledatelja!

U 27. minuti momčad Atalante je karakterističnom izmjenom mjesta i preciznom pas-igrom poremetila raspored obrane PSG-a, Pašalić je ostao udesno sam na 15 metara od Navasa i preciznim udarcem loptu poslao u suprotni kut - 1:0.

Atalanta je u prvom dijelu vrlo agresivnom duel-igrom u postavljenoj obrani, posebice u kontaktima s Neymarom, bez problema držala momčad PSG-a daleko od svoga vratara.

Zahvaljujući Neymarovoj hitrini, PSG je propustio dvije velike prilike kazniti visoko postavljenu obranu Atalante.

Srećom za Atalantu, inače čudesni Brazilac začudno je dvaput loše tehnički reagirao kada je trebao zatresti mrežu.

U 3. minuti Neymar je pobjegao od centra, dotrčao do Sportiella i neobjašnjivo za takvog igrača loptu poslao pokraj vratiju.

U 42. minuti Neymar je mogao kazniti Hateboerovu pogrešku, presjekao je Brazilac pokušaj povratne lopte vrataru, ostao sam na lijevoj strani iskosa ispred Sportiella i loptu nekontrolirano poslao na tribine.

U 28. minuti Neymar je od sredine igrališta atraktivn prošao nekoliko igrača Atalante i sa 17 metara zamalo promašio vrata.

Atalanta je do odmora u nekoliko kontinuiranih napada pokazala zbog čega slovi momčadi koja sadržajno igra najbolji nogomet na kontinentu, opasno je izgledala talijanska momčad u nekoliko završnica, nedostajao je zadnji potez...

U nastavku utakmice PSG je očekivano morao preuzeti inicijativu, od 60. minute igrao je Mbappe.

Atalanta je počela igrati obranu protiv dvojice najskupljih igrača na svijetu, što je značilo da treba izbjegavati igru jedan na jedan koliko god se može.

Zapravo, jedino što se protiv takvih igrača može jest posložiti obranu tako da njihovi ulasci u završnicu budu predvidljivi vrataru.

Sportiello je zbog toga bilo puno lakše obraniti (Mbappe 74, 80, Neymar 78) njihove udarce, u 81. minuti Palomino je stigao blokirati Mbappea ispred Sportiella.

Pritisak PSG-a stalno je rastao, obrana Atalante izgledala je vrlo koncentrirano sve do 90. minute.

ATALANTA: Sportiello, Toloi, Caldara, Djimsiti (59 Palomino), Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (81 Castagne), Gomez (59 Malinovsky), Pašalić (70 Muriel), Zapata (81 Da Riva)

PSG: Navas (79 Rico), Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Herrera (72 Draxler), Marquinhos, Gueye (72 Paredes), Sarabia (60 Mbappe), Neymar, Icardi (80 Choupo-Moting)

Utakmica polufinala Lige prvaka: Atalanta - PSG 1:2 (Pašalić 27/Marquinhos 90, Choupo-Moting 90+3)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.