Liga prvaka: PSG - Chelsea i Šahtar - Bayern večeras otvaraju ples nogometnih bogataša

Utorak, 17. veljače 2015. 09:56 Napisao/la  SC

 Nije nam lako ove sezone, nedostaju nam naši navijači i njihova podrška.  Vjerujem da ćemo se jednog dana vratiti na Donbass Arenu, kaže kapetan Šahtara Darijo Srna uoči utakmice u Lavovu

Večeras se nastavlja natjecanje u Ligi prvaka, 16 najboljih europskih klubova počinju završnicu elitnog nogometnog natjecanja. Dva večerašnja para, PSG - Chelsea i Šahtar - Bayern, počinju natjecanje u završnici najbogatije lige na kontinentu.

Šahtar protiv Bayerna neće igrati na svom stadionu u Donjecku, zbog ratnog stanja utakmica se igra u Lavovu.

- Ovo je jako važna utakmica za Šahtar, igramo za cijelu Ukrajinu. Ne bojimo se Bayerna, već smo igrali s velikim momčadima. Očekujem dobru utakmicu i dobar rezultat za nas iako igramo protiv najbolje momčadi u Europi koju vodi dobar trener. Bayern je favorit u ovom dvoboju, ali mi imamo dvije utakmice, a i lopta je okrugla. Vjerujem u svoju momčad i svoje suigrače. Igrat ćemo za Šahtar i naše navijače koji su u strašnoj situaciji. To nam je dodatni motiv, kaže kapetan Darijo Srna.

Šahtar igra u specifičnim uvjetima budući da je prognan iz Donjecka, ni atraktivni stadion nije ostao pošteđen razaranja:

- Nije nam lako ove sezone jer imamo osjećaj da nam je svaka utakmica gostujuća. Zaista nam nedostaju naši navijači i njihova podrška. Potrudit ćemo se usrećiti sve one koji vole Šahtar u ovim teškim trenucima. Vjerujem da ćemo se jednog dana vratiti na Donbass Arenu. Sanjamo o tome, kaže Srna.

Sedam hrvatskih igrača
Osim Darija Srne u završnici Lige prvaka igra još šest hrvatskih igrača. Još uvijek nespremni Luka Modrić (Real Madrid) brani naslov prvaka, Ivan Rakitić (Barcelona) u četvrtfinalu igra protiv engleskog prvaka Manchester Cityja. Danijel Subašić (Monaco) igra protiv Arsenala, u osmini finala ispada Mario Mandžukić (Atletico) ili Tin Jedvaj i Dario Krešić (Leverkusen).

PSG protiv Chelsea, karizmatični Zlatana Ibrahimović u 34. godini pokušava ostvariti jedini neostvareni san: osvojiti Ligu prvaka! Međutim, arapski kapital još uvijek od PSG-a nije stvorio europskog velikana, ove sezone pariška momčad nije tako uvjerljiva ni u Ligueu 1. Jose Mourinho znalački vodi Chelsea prema novoj titulu engleskog prvaka, portugalski stručnjak majstor je nokaut-faza, kada teba igrati na rezultat. Prema svim pokazateljima Chelsea je uz Bayern, Real Madrid i Barcelonu favorit za osvajanje Lige prvaka

 Parovi osmine finala: 

Šahtar - Bayern, PSG - Chelsea (17. veljače/11. ožujka)
Schalke - Real Madrid, Basel - Porto (18. veljače/10. ožujka)
Manchester City - Barcelona, Juventus - Borussia Dortmund (24. veljače/18. ožujka)
Bayer Leverkusen - Atlético Madrid, Arsenal - Monaco (25. veljače i 17. ožujka)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.