Liga prvaka: Povratak Messija na San Siru, Arsenal dočekuje dortmundsku Borussiju

Utorak, 22. listopada 2013. 15:31 Napisao/la  SC

Barcelona i Milan igrali su u osmini finala pošle sezone. Katalonci su u uzvratnoj utakmici slavili s visokih 4:0 i time prošli u daljnju fazu natjecanja unatoč porazu u prvom ogledu (0:2)

 

Najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje nastavlja se večerašnjim ogledima u skupinama E, F, G i H. Upravo će se u okviru te skupine na Camp Nou susresti Barcelona i Milan u reprizi lanjskog dvomeča u osmini finala. Katalonci su u uzvratnoj utakmici slavili s visokih 4-0 i time prošli u daljnju fazu natjecanja unatoč porazu u prvom ogledu (0-2).

Za večerašnji bi ogled trebao konkurirati i Leo Messi, koji je u susretu protiv Osasune u španjolskom prvenstvu ovoga vikenda odigrao posljednjih pola sata utakmice. Čarobni Argentinac Milanu je u ožuju ove godine zabio dva pogotka. Rossoneri pak u Barcelonu dolaze nakon minimalne pobjede nad Udineseom (1-0).

Vrlo bi zanimljivo trebalo biti na stadionu Emirata gdje se susreću domaći Arsenal i dortmundska Borrusia. Topnici su vodeći u Engleskoj, ali i u skupini, gdje se Borussia poskliznula na prvoj prepreci izgubivši od Napolija (1-2) u prvom kolu. I jedna i druga momčad slavili su u okvirima svojih prvenstava prošlog vikenda, pa su sve oči nogometne javnosti uperene i na taj dvoboj koji bi mogao puno toga riješiti već na polovici grupne faze Lige prvaka.

Od ostalih susreta valja izdvojiti teško gostovanje Chelseaja kod uvijek nezgodnog Schalkea i jaki okršaj Porta i Zenita na Dragau.

Liga prvaka - 3. kolo, raspored (20.45):

Skupina E: Schalke - Chelsea, Staeua - Basel

Skupina F: Arsenal - Borussia (D), Marseille - Napoli

Skupina G: Austria Beč - Atletico (M), Porto - Zenit

Skupina H: Milan - Barcelona, Celtic - Ajax

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.