NENAD BJELICA Možemo se ravnopravno nositi s klubovima iz Lige prvaka!

Ponedjeljak, 21. listopada 2019. 22:15 Napisao/la  SC

Veliku pozornost medija izazvao je Darijo Srna, pomoćnik trenera Šahtara najavio je veliki transfer o kojemu je obećao govoriti nakon utakmice Šahtara i Dinama

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: www.gnkdinamo

 

Nenad Bjelica najavio je treću utakmicu Dinama u Ligi prvaka, u utorak hrvatski prvak igra protiv Šahtara.

Podatak da Dinamo nije pobijedio ukrajinske klubove u 10 zadnjih utakmica nije impresionirao trenera Dinama:

- Nismo došli na izlet, nego pobijediti. Znam za statistiku, ali srušili smo mnoge iz prošlosti, pa ćemo nastojati promijeniti i ovu. Znamo da igramo protiv vrlo kvalitetne i talentirane momčadi i vjerujemo da možemo biti bolji od njih. Dominiraju u prvenstvu kao što mi dominiramo u našem. Uglavnom smo i analizirali njihove utakmice u domaćem prvenstvu, ali i neke europske u kojima su igrali protiv jačih od sebe. U Ukrajini su superiorni, tako da je teško tu nešto analizirati. Vjerojatno su oni gledali i naše i vidjeli kako smo se ponašali. Svjesno smo jačine ukrajinskog nogometa i Šahtara, koji svake godine sudjeluje u Ligi prvaka i to govori koliko je jak. Igrači koje ima izrazito su talentirani, neki su nositelji u ukrajinskoj reprezentaciji, ostali su Brazilci, a znamo kakvi su to nogometaši. Svi su vrhunski igrači, neugodni, pregršt ih je odličnih. Ali rekao bih da je ipak Taison najvažniji i da će na njemu biti najveća pozornost Svjesni smo njihove snage, ali i svoje. Vjerujemo u dobru utakmicu iz razloga što se dobro prezentiramo u europskim utakmicama, kako lani, tako i sada. Mi smo momčad koja može mijenjati sistem igre, pokazali smo da ne ovisimo o jednom, ali vidjet ćemo postoji li još neki na ovom svijetu s kojim možemo iznenaditi, rekao je Bjelica.

Na pitanje domaćih novinara zašto hrvatski klubovi nisu tako uspješni na međunarodnoj sceni kao reprezentacija, Bjelica je odgovorio:

- Ako vam kažem da je naš zadnji protivnik, Manchester City, dobio 170 milijuna eura od TV-prava, a mi 300 tisuća eura, onda je to odgovor na vaše pitanje! Teško je nakon Cityja nešto reći, bili smo malo impresionirani cijelom tom pričom u Manchesteru, od momčadi, do stadiona, nogometa koji igra protivnik. Ali mislim da se možemo nositi ravnopravno s klubovima iz Lige prvaka. Možda još ne sa Cityjem, ali sa Šahtarom i Atalantom sigurno, zaključio je Bjelica.

Trener Šahtara također se nije želio zamarati podatkom da Dinamo nije uspio pobijediti u 10 utakmica:

- Statistika ne znači ništa, nema veze s ovom utakmicom razgovor o nekim prijašnjim utakmicama. Svi pričaju danas u svijetu o izračunima i statistikama, ali ono na terenu donosi rezultat. Pogledao sam nekoliko utakmica Dinama, moj stožer je pogledao sigurno desetak utakmica. U Dinamovoj igri ima karakteristika koje se ponavljaju, ali igraju i u više sustava, a znaju čak sustave i mijenjati tijekom utakmice. Opasni su, imamo ozbiljnog suparnika i na to se moramo pripremiti, kazao je Luis Castro.

Veliku pozornost medija izazvao je Darijo Srna, pomoćnik trenera Šahtara najavio je veliki transfer o kojemu je obećao govoriti nakon utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.