Liga prvaka: Može li Stara dama uzvratiti kraljevskom klubu i ostati u utrci za osminu finala?

Utorak, 05. studenog 2013. 10:52 Napisao/la  SC

Turski Galatasaray već sada ima dva boda više od Juventusa, pa bi u slučaju pobjede u Kopenhagenu došao vrlo blizu drugoga mjesta u skupini B

 

Večeras su na rasporedu susreti četvrtoga kola najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja. Kao i prije trinaest dana s najvećom će se pozornošću pratiti susret između Juventusa i madridskog Reala. U prošlom kolu kraljevski je klub na svome travnjaku slavio 2:1, za očekivati je stoga da će Torinezi učiniti sve da bi uzvratili izabranicima Carla Ancelottija. U slučaju eventualnog Juventusovog poraza situacija po Talijane bila bi vrlo ugrožena po pitanju prolaska u drugi krug. Turski Galatasaray već sada ima dva boda više od Juventusa, pa bi u slučaju pobjede u Kopenhagenu došao vrlo blizu drugoga mjesta u skupini B.

U okviru skupine A svoja će slavlja s domaćih terena u prošlim susretima pokušati potvrditi Manchester United i Bayer Leverkusen. Englezi su minimalno (1:0) na Anfieldu porazili Real Sociedad, a povratnici u Ligu prvaka nakon osam godina još uvijek nisu upisali prvi bod u skupini. Carlos Vela, Aggiretxe i društvo bit će stoga vrlo motivirani da Unitedu otkinu barem bod.

Nešto će lakši posao u Donjecku imati Šahtar Darija Srne. Iako im u Ligi prvaka kao ni u domaćem prvenstvu ne ide baš najbolje, unatoč visokom porazu u Leverkusenu (4:0) Ukrajinci su blagi favoriti u odnosu na Apotekare. Šahtar će eventualnom pobjedom vratiti izgubljeno drugo mjesto u skupini.

U Bruxellesu je Zlatan Ibrahimović postigao četiri pogotka, a Anderlechtu koji večeras gostuje na Parku prinčeva neće biti ništa lakše. Izgubili su slabašni Belgijanci kod kuće s 5:0, a jednak učinak valja očekivati i danas, dva tjedna poslje debakla. Puno će zanimljivija biti borba za drugo mjesto u kojoj se međusobno sastaju Olympiakos i Benfica. Portugalci su u prošloj utakmici na svom travnjaku uspjeli iščupati bod, a na isto će ciljati i večeras u Pireju.

Skupina D bi prema svemu sudeći trebala ponuditi pobjede velikih favorita, branitelja naslova Bayerna odnosno Manchester Cityja. Bavarci su na svom stadionu Viktoriji iz Plzena utrpali pet komada, dok je City u Moskvi kod CSKA slavio 2:1. Stvari se večeras sele u Češku odnosno na Etihad.

Liga prvaka - 4. kolo - 5. studenog (20.45)

 

Skupina A: Real Sociedad - Manchester United, Šahtar - Bayer Leverkusen

Skupina B: Juventus - Real Madrid, Kopenhagen - Galatasaray

Skupina C: PSG - Anderlecht, Olympiakos - Benfica

Skupina D: Viktoria Plzen - Bayern, Manchester City - CSKA Moskva

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.