LIGA PRVAKA Mogu li se topnici na Emiratesu suprostaviti bavarskom stroju?

Utorak, 19. veljače 2013. 11:14 Napisao/la  SC

Bayern trenutno ruši sve pred sobom. Topinke mora brinuti i činjenica da je bavarski sastav u 2013. pobijedio u pet utakmica i pritom nije primio niti jedan pogodak. Osmina finala (20.45): Arsenal - Bayern, Porto - Malaga.

 

 

 

Utorak donosi nove dvije utakmice u osmini finala Lige prvaka, od 20.45 sati Arsenal dočekuje Bayern, a Porto ugoošćuje Malagu. Uz dužno poštovanje prema Portu i Malagi, u prvom planu je ogled na Emiratesu gdje se očekuje i nastup Marija Mandžukića u redovima Bavaraca. Hrvatski reprezentativac neumoljivo trese mrežu od kada je iz redova Wolfsburga stigao u Bayern. Mandžukić je u 2013. zabio sedam golova u pet odigranih susreta. Bavarska momčad trenutno ruši sve pred sobom, u posljednje 22 prvenstvene utakmice izgubila je jednom i pritom primila samo sedam golova. Topinke mora brinuti i činjenica da je Bayern u 2013. pobijedio u pet utakmica i pritom nije primio niti jedan pogodak, te da su Bavarci slavili u 10 od 11 gostovanja u Bundesligi, a vratar Manuel Neuer pritom je primio samo jedan pogodak.

Kada je u pitanju povijest Bayern i Arsenal susreli su se četiri puta u Ligi prvaka, a izabranici Arsena Wengera slavili su samo jednom. Posljednji put susreli su se također u osmini finala Lige prvaka u sezoni 2004./2005. kada je Bayern prošao dalje slaveći s ukupnim rezultatom 3:2. Uz Bayern se vežu još nekoliko zanimljivih podataka iz ove sezone, Bavarci su klub koji je imao najviše različitih strijelaca u natjecanju po skupinama (9), dok su ujedno momčad protiv koje je upućeno najmanje udaraca u okvir vratiju (17).

Doduše, Bayern je zadnji put na gostovanju u Engleskoj slavio 2001. godine kada je pobijedio Manchester United 1:0 u četvrtfinalu na putu do osvajanja najtrofejnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.