Liga prvaka: Milan odigrao neodlučeno protiv PSV-a, Slovenac Matavž iskoristio Abbiatijev dar

Utorak, 20. kolovoza 2013. 22:58 Napisao/la  SC

Utakmica 4. pretkola: PSV - Milan 1:1. Abate se othrvao Depaya, ubacio loptu s desne strane za El Shaarawyja, koji je zakucava pored nemoćnog Zoeta za 0:1

Liga prvaka – Play-off runda

 

PSV – MILAN 1:1

 

Phillips Arena, Eindhoven.

 

Sudac: Cunevt Cakir (Turska)

 

Strijelci: 0:1 El Shaarawy  (15) 1:1 Matavž (60)

 

Žuti kartoni: Maher (PSV) Boateng, Muntari, Balotelli (Milan)

 

PSV: Zoet – Willems, Rekik, Bruma, Brenet – Maher, Schaars (89 Hiljemark), Wijnaldum . Depay, Park-Ji-Sung (68 Jozefzoon) – Matavž (76 Locadia)

 

MILAN: Abbiati – Emanuelson, Mexes, Zapata, Abate – Montolivo, De Jong (78 Poli), Muntari – El Shaarawy, Boateng (84 Niang) – Balotelli

 

Iako se rezultat čini miroljubiv, utakmica je bila sve osim miroljubive. PSV je u posljednjih pola sata iskorištavao tromost obrane Milana, a cijelu je utakmicu pokušavao preko bokova probiti Milanov obrambeni zid. Nerijetko su Nizozemci akcije završavali s većim brojem igrača, dok su gosti svoje uporište tražili kroz individualnu kvalitetu.

 

U prvih dvadeset minuta pljuštalo je na sve strane, i jedni i drugi slagali su priliku za prilikom. Već u prvoj minuti slovenski reprezentativni napadač Tim Matavž. Wijanldum je pucao s ruba kaznenog prostora, Abbiati je krenuo u smjeru lopte no ona se na putu odbila od Matavža i otkotrljala tik pored desne vratnice. S druge strane pokušao je 'faraon' El Shaarawy (6), nakon što je domaći vratar Zoet odbio loptu, Balotelli ispratio i dodao Shaarawyju, no Zoet se isprječio vrhunskom reakcijom.

 

Dvije minute kasnije pokušava Wijnaldum, nakon prekrasnog dodavanja Parka i propuštanja od strane Depaya, no Abbiati brani. Do pogotka je u 12. mogao i sam Depay, no od Zapate se lopta odbila u korner. I onda Milanov pogodak. Abate se othrvao Depaya, ubacio loptu s desne strane za El Shaarawyja, koji je zakucava pored nemoćnog Zoeta za 0:1.

 

Odmah nakon pogotka mogao je Balotelli u strijelce no njegov udarac Zoet vršcima prstiju odbija u gredu. Dva je puta za domaće pokušao Maher (23, 32) no oba je puta obranio Milanov vratar. Vrlo zanimljivih prvih pola sata nasljedilo je relativno nezanimljivih drugih trideset minuta. Jedino što valja izdvojiti je greda Mahera u 37. minuti, nakon kardinalne greške Abatea u Milanovoj obrani.

 

PSV je izjednačio u 60. minuti nakon što je Abbiati pokazao prvi puta malu dozu nesigurnosti. Bruma je pucao sa 35 metara, Abbiati je odbio loptu točno na glavu Matavža koji izbjegava pažnju obrane i pogađa za konačnih 1:1. I jedni i drugi mogli su do pobjede u posljednjih dvadeset minuta. Rekik (75) ostaje sam na četiri metra, ali loše zahvaća loptu glavom, a udarac Polija nakon duplog pasa s Niangom (87) brani Zoet.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.