LIGA PRVAKA

Nespremni Messi probudio Barcelonu

Srijeda, 10. travnja 2013. 22:56 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 1/4: Barcelona - PSG 1:1. Messi ušao u igru u 62. minuti

Uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka

BARCELONA – PSG 1:1

Stadion Camp Nou Gledatelja: 92.000

Sudac: Kuipers (Nizozemska)

Strijelci: 0:1 Pastore (50'), 1:1 Pedro (71')

Žuti kartoni: Adriano Correia (Barcelona), Lavezzi, Thiago Silva Beckham (PSG)

BARCELONA: Valdes, Dani Alves, Adriano Correia (62' Bartra), Pique', Jordi Alba, Fabregas (62' Messi), Iniesta, Xavi, Busquets, David Villa (83' Song), Pedro.

PSG: Sirigu, Jallet (86' Van der Wiel), Alex, Maxwell, Thiago Silva, Thiago Motta, Pastore, Verratti (83' Beckham), Lucas Mouram Ibrahimović, Lavezzi (81' Gameiro).

Barcelona bez Lea Messija sigurno spada među najbolje momčadi na planetu. Ali je isto tako sigurno da nije najbolja na svijetu. U 62. minuti utakmice Barcelona – PSG u igru je ušao nespremni Messi. Iako je Messi više oprezno trčkarao nego trčao istog trenutka dogodile su se tri promjene: Barcelona je odjednom počela izgledati goropadno, osjećaj straha za ishod utakmice s tribina se preselio na polovicu PSG-a, gdje su se zbili gostujući igrači čekajući neizbježno.

U 71. minuti Messi je stvorio višak u zoni udarca, podvalio okomitu loptu za Villu, na povratnu loptu natrčao je Pedro i silovitim udarcem s 15 metara zatresao mrežu uz lijevu vratnicu – 1:1. Barcelona je izjednačila i zbog pravila o gostujućem pogotku ostvarila plasman u polufinale ukupnim rezultatom 3:3.

Da je maleni Messi nogometni gorostas i kada stoji na terenu, vidjelo se u dvadesetak zadnjih minuta kada je Barcelona donekle počela nalikovati na momčad, koju zbog načina igre poštuju i navijači protivničkih momčadi. Dovoljno je reći da je u Messijevu vremenu vratar Sirigu prvi i zadnji put morao intervenirati, kada je Iniesta u 65. minuti naciljao suprotni kut.

U prvom poluvremenu uzvratne utakmice momčad PSG-a iskoristila je činjenicu da je Messi sjedio na klupi i prevela konkretniju igru od domaćina. Veći posjed lopte u prvom dijelu ništa nije značio, domaći igrači ni jednom nisu ozbiljno zaprijetili vrataru PSG-a.

Na drugoj strani čvrsta obrana gostiju i brzi izlasci u kontrama, poglavito preko brzog Lucasa, nekoliko su puta obranu Barcelone doveli do ruba. Dvaput su gosti bili vrlo konkretni, oba puta na Ibrahimovićeve asistencije. Prvi put u 24. minuti kada je Lavezzi izašao pred Valdesa, koji nogom brani, a drugi put kada je Lucas skočio u ravni druge vratnice i udarcem glavom pogodio Valdesa.

Barcelona je najbliža pogotku bila u 4. minuti, kada je Xavi izveo slobodni udarac po kojemu je lopta fijuknula pokraj vratnice. To dovoljno govori o igri domaćina u kojoj je jedino Iniesta stvarao prevagu.

U 50. minuti dogodilo se očekivano prema viđenom na terenu. Ibrahimović je u polukontri sa središta igrališta proigrao Pastorea, koji bježi Alvesu, izlazi pred Valdesa i pogađa suprotni kut – 0:1. Dvije minute kasnije Messi se počeo zagrijavati i umalo zakasnio ući u igru.

U 58. minuti Ibrahimović je četvrti put fenomenalno asistirao, ovog puta opet za Pastorea, koji nije stigao ući u otvoreni udarac s 14 metara.

Bila je to zadnja šansa PSG-a budući da je u 62. minuti u igru ušao Messi

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.