Liga prvaka: Matuidi u četvrtoj minuti nadoknade donio remi PSG-u protiv Barcelone

Utorak, 02. travnja 2013. 23:15 Napisao/la  SC

Prva utakmica četvrtfinala: PSG - Barcelona 2:2. Barcelona je golom Xavija povela u 89., pet minuta kasnije Matuidi je donio domaćinu vrijedan remi. Messi zabio (38'). pa je zamijenjen na poluvremenu zbog ozljede, Ibrahimović zabio prvi i asistirao za drugi gol

Prva utakmica četvrtfinala nogometne Lige prvaka

PSG - BARCELONA 2:2

Stadion Park prinčeva Gledatelja:48.428. Sudac Wolfgang Stark (Njemačka)

Strijelci: 0:1 Messi (38'), 1:1 Ibrahimović (79'), 1:2 Xavi (89'-11m), 2:2 Matuidi (90+4')

Žuti kartoni: Matuidi, Beckham, Ibrahimović, Sirigu (PSG), Pique', Jordi Alba, Mascherano Dani Alves (Barcelona)

PSG: Sirigu; Jallet, Silva, Alex, Maxwell - Matuidi, Beckham (70' Verratti) - Moura, Pastore (76' Gameiro), Lavezzi (66' Menez) -Ibrahimović

BARCELONA: Valdes; Dani Alves, Mascherano (84' Bartra), Pique, Jordi Alba - Busquets, Iniesta, Xavi - Villa (81' Tello), Messi (46' Fabregas), Alexis Sanchez

Fantastičnu utakmicu vidjeli su gledatelji na Parku Prinčeva u Parizu. Susret je završen bez pobjednika (2:2), a domaći je sastav do izjednačenja stigao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade preko Matuidija kojemu je asistent bio Zlatan Ibrahimović.

Lionel Messi još je jednom pokazao zašto je najveći nogometaš današnjice. Čarobnjak iz Rosaria bio je prilično neprimjetan na Parku Prinčeva u Parizu, a onda je zasjao u gradu svjetlosti punim sjajem. Jedan potez i samo jedno poluvrijeme bili su dovoljni Argentincu da svojim 57 pogotkom u 45 utakmici ove sezone donese Barceloni kapitalnu prednost uoči uzvrata na Camp Nou. Igrala se 38 minuta, a obrana PSG-a nije dobro "očistila" ubačaj iz kornera. Loptu je prihvatio Alves i sjajnim vanjskim felšom loptu je poslao pred gol gdje ju smiruje Messi i rutinirano pogađa Siriguovu mrežu za 0:1. Ono što treba brinuti sve poklonike Katalonaca i lika i djela sjajnog Argentinca jest činjenica da ga je Tito Vilanova na poluvremenu zamijenio Cescom Fabregasom zbog Messijeve ozljede tetive.

Susret je puno bolje otvorio PSG koji je prvu veliku prigodu imao već u petoj minuti. Jallet i Lucas otvorili su desnu stranu, a loptu koja ide pored gola Lavezzi propušta za Busquetsa, koji nogom postavljenom kako bi ispucao loptu, pogađa vratnicu i to njen unutarnji dio, ali lopta se odbija u polje, a ne u gol. Bila je to velika sreća za Barcelonu. U 17 minuti Iniesta sjajno puca iz daljine pod prečku, ali lopta je fijuknula blizu okvira gola. U 42 minuti Messi je projurio pored nekoliko čuvara i s više od 20 metara poslao loptu malo preko gola.

Ako je Messi u prvome poluvremenu do pogotka bio nevidljiv Zlatan Ibrahimović bio je očajan sve do 79. minute, a nakon toga je postigao pogodak i podijelio asistenciju za izjednačenje i posve zasluženo preuzeo ulogu zvijezde večeri. Blaise Matuidi u 94. minuti pogodio je za 2:2, ali osim velike sreće imao je razloga i za veliku tugu jer je u 65. minuti zaradio žuti karton zbog kojega neće moći igrati u uzvratu.

U 79. minuti Ibrahimović je izjednačujući pogodak, čini se,  postigao iz zalleđa: Thiago Silva pucao je glavom i pogodio stativu, od koje se lopta odbija do usamljenog Ibrahimovića, koji je pogodio, a igrači Barcelone bijesno su okružili suca Starka, ali uzalud. U 89. minuti Salvatore Sirigu glupo i grubo srušio je Alexisa Sancheza u kaznenom prostoru, a Xavi iz jedanasterca dovodi Barcelonu u drugo vodstvo. No, to nije bilo sve. U 94 minuti Jallet je projurio po desnoj strani i poslao loptu pred gol, gdje Ibrahimović proigrava Matuidija, koji puca. Loptu je malo skrenuo Marc Bartra i to je bilo konačnih 2:2.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.