LIGA PRVAKA

Mandžukić i Pizzarro torpedirali Juventus

Srijeda, 10. travnja 2013. 23:08 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 1/4: Juventus - Bayern 0:2 (Mandžukić 64/Pizzarro 90)

 

Uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka

JUVENTUS – BAYERN 0:2

Juventus Stadium Gledatelja 40.000

Sudac: Carlos Velasco (Španjolska)

Strijelci: 0:1 Mandžukić (64'), 0:2 Pizzarro (90')

Žuti kartoni: Bonucci (Juventus), Mandžukić (Bayern)

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Pogba, Marchisio (79' Giaccherini), Padoin (69' Isla), Pirlo, Asamoah, Vučinić, Quagliarella (66' Matri)

BAYERN: Neuer, Dante, Van Buyten (35' J. Boateng), Lahm, Ribery (80' Gustavo), Martinez, Robben, Muller, Alaba, Schweinsteiger, Mandžukić (83' Pizarro)

Hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić svojim je pogotkom u 64. minuti najavio pobjedu  Bayerna u Torinu protiv Juventusa i tako potvrdio prolazak svoje momčadi u polufinale. Mandžukić je iz gužve sa pet metara glavom ugurao loptu iza Buffona i time okrunio konkretniju igru novoga prvaka Njemačke.

Već u devetoj minuti Bavarci su bili u prigodi. Po desnoj je strani prošao Ribery i uposlio Mandžukića, no njegov je udarac sa nekoliko metara ukrotio Buffon. Juventus je zaprijetio tek iz prekida. U 22. minuti sjajan je slobodni udarac s ruba kaznenog prostora izveo Andrea Pirlo, još je bolje intervenirao Neuer, koji je boksao loptu iz desnog gornjeg kuta.

Posljednju priliku vrijednu spomena u prvome dijelu imali su Bavarci kada je David Alaba naletio na jednu odbijenu loptu i odlično pucao sa dvadesetak metara, a Buffon je njegov pokušaj odbio u korner.

Na samom početku nastavka u 47. minuti Quagliarella je dobro pucao, a njegov je udarac okrznuo vratnicu Neuerova gola, ali se rezultat nije mijenjao. Robben je u 55. minuti sa dvadesetak metara pogodio vratnicu i najavio gotovo neizbježan pogodak Bayerna.

Nakon prvoga pogotka vrijedi spomenuti još pokušaj Mullera u 75. minuti, koji je otišao malo pokraj desne stative. Marija Mandžukića u 83. je minuti zamijenio Claudio Pizzarro, koji je u nedavnoj golijadi protiv HSV-a postigao četiri od devet pogodaka. I u Torinu se upisao u strijelce, a za to mu je trebalo samo sedam minuta. Sjajno ga je uposlio Schwiensteiger u kaznenom prostoru, a on je sjajnim udarcem iz okreta matirao Buffona za konačnih 0:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.