LIGA PRVAKA

Mandžukić dokrajčio Arsenal na Emiratesu

Utorak, 19. veljače 2013. 23:06 Napisao  I. V.

Prve utakmice osmine finala: Arsenal - Bayern 1:3, Porto - Malaga 1:0. Mandžukić postigao treći pogodak za Bayern

 

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka

ARSENAL - BAYERN 1:3

Stadion Emirates: Gledatelja: 60.000

Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Strijelci: 0:1 Kroos (7'), 0:2 Muller (21'), 1:2 Podolski (55'), 1:3 Mandžukić (77')

Žuti kartoni: Sagna, Arteta, Vermaelen, Podolski, Ramsey (Arsenal), Schweinsteiger, Muller, Lahm (Bayern)

ARSENAL: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Wilshere, Arteta - Ramsey (71' Rosicky), Cazorla, Podolski (72' Giroud) - Walcott. 

BAYERN: Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger, - Müller, Kroos (73' Luiz Gustavo), Ribery (63'Robben) - Mandžukić (78' Gomez)

Mario Mandžukić u 77. minuti postigao je treći pogodak na Emiratesu i vratio Bayernu dva pogotka prednosti pred Arsenalom što Bavarcima praktično jamči plasman u četvrtfinale Lige prvaka već nakon prve utakmice. Robben je na desnoj strani poslužio natrčalog Lahma, koji prizemnim udarcem šalje loptu pred gol, gdje Mandžukić ispred neodlučnog Sagne ulijeće i spretno i sretno loptu u visokom luku šalje preko gol-crte. Još jedan dar obrane Arsenala za pokazalo se konačnih 1:3. Odmah po postignutom pogotku Mandžukić je izašao iz igre.

Nakon što je u prvih pet minuta Arsenal propustio dvije prigode za pogodak u vodstvo je u 7. minuti došao Bayern. Thomas Muller s desne je strane nabacio na rub kaznenog prostora, gdje Kroos sjajno smiruje loptu i šalje pored Wojciecha Szczesnyja za vodstvo Bavaraca.

Već u prvih 15 minuta Mandžukić je u dva navrata posijao paniku u Arsenalovoj obrani, ali njemačka je momčad prednost udvostručila u 20. minuti. Bayernov korner na bližoj vratnici potpuno sam dočekao je Daniel van Buyten i glavom neometan pucao u Szczesnog, koji odbija loptu, ali do jednako samog i neometanog Thomasa Mullera, koji s par metara lako poentira za kapitalnu prednost Bayerna.

U posljednjoj minuti prvoga poluvremena Mandžukić je propustio zapečatiti sudbinu "topnika". Lahm je projurio po desnoj strani i odlično centrirao pred gol, gdje se neometani Mandžukić baca pored Koscielnyja i Mertesackwera, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola pa se na predah odlazi sa 0:2.

Arsenal je puno bolje ušao u drugo poluvrijeme i nagrada je stigla u 55. minuti po onoj staroj "tko će kome ako ne svoj svome" za 1:2 pogodio je Lukas Podolski.Wilshere iz pogrešno dosuđenog kornera šalje loptu pred gol, gdje griješe Dante, a zatim i Neuer, ispred kojeg Podolski glavom šalje loptu u mrežu.

Ovaj neočekivani pogodak uzdrmao je Bavarce pa su skoro primili i drugi u 58. minuti, ali je Neuer ipak bio spretniji od Walcotta. U 65. minuti novu veliku prigodu propušta Bayern. Szczesny dobro brani opasan Kroosov udarac ruba kaznenog prostora, ali loše reagira na korner koji je uslijedio i Javi Martinez iz blizine prebacuje gol.

Posljednju priliku da Arsenalu donese poravnanje propustio je Giroud u 74. minuti koji je iz blizine pogodio Neuera. Samo tri minute kasnije uslijedila je kazna za promašaje Arsenala i gotovo siguran prolaz Bayerna.

PORTO - MALAGA 1:0

Stadion "Do Dragao". Gledatelja: 51.000

Sudac: Mark Clattenburg (Engleska)

Strijelac: 1:0 Moutinho (56')

Žuti karton: Iturra (Malaga)

PORTO: Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro - Lucho Gonzalez (90' Castro), Moutinho, Fernando - Ismailow (70' Atsu), Jackson,Varela (58'Rodriguez)                 

MALAGA: Willy - Sergio Sanchez (63'Soler), Demichelis, Weligton, Antunes -Toulalan, Iturra (78' Camacho) - Joaquin, Isco - Julio Baptista (78' Piazon), Santa Cruz

Porto je u potpunosti nadigrao Malagu ali je slavio sa samo jednim pogotkom prednosti. Trenutak odluke dogodio se u 56 minuti kada je Alex Sandro sjajno uposlio Joaoa Moutinha, koji je napokon uspio matirati do tada i nakon toga nesavladivog vratara Španjolaca Willyja.

Tri prigode bile su posebno izgledne za domaćine. U 18. minuti Varela je pucao glavom, ali njegov udarac završava pored gola. U 53. minuti Ismailow je iskosa tukao malo pored gola Malage, i na kraju u 76. minuti pucao je sjajno Lucho Gonzalez, ali je Willy upisao novu obranu i spasio goste koji pošteno nisu zapucali prema Heltonu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.