Liga prvaka: Manchester City - Barcelona, jedina utakmica osmine finala dostojna finala

Utorak, 24. veljače 2015. 10:45 Napisao/la  SC

Bitna razlika između Manuela Pellgrinija i Luisa Enriquea je što Barcelona stvara pritisak s trojicom  napadača (Messi, Neymar, Suarez), dok se Manchester City  oslanja na učinak jednog klasičnog napadača (Aguero)

Večeras se igra najzanimljivija utakmica osmine finala Lige prvaka, utakmica Manchester Cityja i Barcelone dostojna je finala. Barcelona na stadion Etihad dolazi dodatno mobilizirana nakon iznenađujućeg domaćeg poraza od Levantea, koji je zaustavio seriju od 11 uzastopnih pobjeda. Uz dužan respekt prema nogometnim veličinama večeras će opet sve ovisiti Leu Messiju, koji ove sezone igra u formi koju je dugo tražio. Messi je ponovo najbolji igrač na svijetu, a to znači da je Barcelona opet jedna od najboljih mommčadi na svijetu. I najbolji na svijetu imaju pravo na slabi dan.

Manuel Pellegrini gaji nogometnu filozofiju, koja se uči u katalunjskoj školi nogometa. Menadžer Manchester Cityja inzistira na posjedu lopte, pa će utakmica biti zanimljiva i s toga aspekta. Treba imati na umu da je Barcelona protv Levantea imala posjed lopte 80 prema 20 posto, pa je svejedno izgubila utakmicu.

Bitna razlika između Manuela Pellgrinija i Luisa Enriquea je što Barcelona stvara pritisak s trojicom klasnih napadača, koji su ove sezone postignuli ukupno 68 pogodaka (Messi 37, Neymar 24, Suarez 7). Manchester City se oslanja na učinak jednog klasičnog napadača (Aguero), koji se polako vraća u vrhunsku formu nakon dužeg izbivanja zbog ozljede. Utakmica bi se vrlo lako mogla svesti na argentinski dvoboj između Messija i Aguera.

U drugoj utakmici Juventus u Torinu igra protiv Borussije Dortmund, koja polako izlazi iz krize i zone ispadanja u Bundesligi. Borussia ove sezone igra najslabije u Bundesligi u mandatu Jurgena Kloppa, ali u Ligi prvaka djeluje vrlo moćno. Dovoljno moćno da Juventus nije izraziti favorit za prolazak u četvrtinu finala.

Osmina finala Lige prvaka (20.45): Juventus - Borussia (D), Manchester City - Barcelona

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.