Liga prvaka: Leverkusen nadigrao Atletico, Monaco iznenadio Arsenal na Etihadu

Srijeda, 25. veljače 2015. 22:46 Napisao/la  SC

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka: Leverkusen - Atletico 1:0, Arsenal - Monaco 1:3.   Njemačka momčad djelovala je fizički vrlo moćno u duelima i transformaciji


Leverkusen je preveo očekivanu igru na neočekivano visokoj trkačkoj i agresivnoj razini, Atletico je tijekom cijele utakmice imao problema u uspostavi tzv. kontinuranog napada. Njemačka momčad djelovala je fizički vrlo moćno u duelima i transformaciji, dojam je da pristup igrača Atletica nije bio na razini poimanja nogometa Diega Simeonea. Omjer od čak 14 prema 3 prekršaja u prvom dijelu dovoljno govori o žustrini domaćih igrača, koji su na loptu često jurišali u parovima, pa čak i u trojkama.

Premda je Leverkusen u prvom dijelu djelovao bolje, najbolji igrač ipak je bio vratar Reno, koji je u 46. minuti sjajno reagirao na Thiagov udarac u padu. Najbliži pogotku domaćini su bili u 26. minuti, kada je Spahić udarcem s 24 metra pogodio spojnicu.

Petnaestak minuta pritiska u drugom dijelu donijelo je domaćinu vodstvo, Calhanoglu je u 57. minuti malonogometnim načinom efektno zatresao mrežu - 1:0.

Atletico je morao napasti, što je Leverkusenu otvorilo prostore za munjevite kontre kojima je nedostajalo preciznosti u završnici. U 76. mnuti Thiago je zaradio drugi žuti karton, desetorica igrača Atletica krenuli su zadnjih petnaestak minuta u nemoguću misiju. Simeone više nije imao mogućnosti za izmjene, jer je u već u prvom dijelu dvije obavio prisilno.

Mario Mandžukić ostao je bez konkretnog učinka.

LEVERKUSEN: Leno, Hilbert, K. Papadopoulos, Spahić, Wendell, Bender (68 Rolfes), Castro, Bellarabi, Calhanoglu (87 Brandt), Son Heung-Min, Drmić (80 Kiesling)

ATLETICO: Moyà, Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira (38 Gamez), Tiago, Gabi, Turan (64 Torres), Saúl Ñíguez (42 Raul Garcia), Griezmann, Mandžukić

Monaco je dokazao da ima ponajbolju obranu u Ligi prvaka, Danijel Subašić primio je pogodak na Emiratesu tek u sudačkoj nadoknadi. Ipak, nitko nije očekivao da će Monaco nakon prve utakmice imati dva pogotka prednosti.

Unatoč velikoj nadmoći Arsenala u prvom dijelu Kondogbia je jedini postigao pogodak udarcem s 30 metara uz obilnu pomoć   Mertesackera, koji je skrenuo let lopte - 0:1.

Giroudovi promašaji kažnjeni su u 53. minuti, Berbatov je bio neumoljiv na kraju klasične kontre - 0:2 

Kada je Oxlade-Chamberlain u 91. minuti postigao pogodak točnim udarcem s 18 metara činilo se da je Arsenal ostvario lakše dostižnih 1:2 u uzvratu.

Međutim, Arsenalova obrana po treći put je pogriješila u 94. minuti, kada je Carrasco istrčao kontu, postigao treći pogodak za Monaco i priredio najveće iznenađenje osmine finala.

ARSENAL: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Coquelin (68 Oxlade-Chamberlain), Cazorla (81 Rosicky), Sanchez, Ozil, Welbeck, Giroud (60 Walcott)

MONACO: Subašić, Toure, Wallace Santos, Abdennour, Echiejile, Dirar (82 Kurzawa), Kondogbia, Fabinho, Joao Moutinho, Martial (84 Silva), Berbatov (75 Carasco)

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka: Leverkusen - Atletico 1:0 (Calhanoglu 57), Arsenal - Monaco 1:3 (Oxlade-Chamberlain 90+1/Kondogbia 38, Berbatov 53, Carrasco 90+4)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.