Liga prvaka: Kraljevi s tri pogotka ispratili Borussiju, Parižanima bitka na Parku prinčeva

Srijeda, 02. travnja 2014. 22:27 Napisao/la  SC

Rezultati četvrtfinala: Real (M) - Borussia (D) 3:0, PSG - Chelsea 3:1. Domaćini su napravili puno, otvorili si puteve za prolazak u polufinale. Modrić asistent Cristianu Ronaldu za konačnih 3:0.

Real Madrid i PSG ostvarili su pobjede u prvim četvrtfinalnim susretima Lige prvaka. Kraljevski klub i deveterostruki prvak Europe to je učinio mnogo uvjerljivije od Parižana, a na obje su utakmice prvi golovi pali u uvodnim minutama. Na Santiago Bernabeu igrala se treća minuta kada je Benzema izborio loptu na desnoj strani, dodao do Carvajala koji pronalazi strijelca Balea. 

Minutu kasnije gol je na Parku prinčeva postigao Ezequiel Lavezzi. Matuidi je ubacio oštro s lijevoga boka u peterac, Terry je glavom odbio kratko, samo do Lavezzija. Nogometaš PSG-a primio je loptu na prsa i zabio visoko pod gredu Petra Cecha. Madriđani su nastavili u istom tonu, dominantno su igrali, a to se isplatilo u 27. minuti kada Isco iz gužve s vrha kaznenog prostora postiže pogodak za 2:0. U istim trenucima u Parizu, Thiago Silva je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Oscara, dovoljno da srpski sudac Milorad Mazić pokaže na bijelu točku. Siguran realizator za izjednačenje Chelseaja je Eden Hazard.

U nastavcima oba susreta zabijali su samo domaćini i time si manje-više odškrinuli puteve u polufinale. Završni čin trilogje pogodaka Reala zabio je Ronaldo na aistenciju našeg Luke Modrića koji je odigrao cijeli susret. Cristiano Ronaldo došao je time do četrnaestog pogotka u Ligi prvaka ove sezone te izjednačio rekord Lea Messija iz prošle sezone. 

PSG je unatoč ozljedi Ibrahimovića zabio još dva pogotka. David Luiz u 61. minuti posigao je auto-gol, a na konačnih 3:1 postavio je Pastore u prekrasnoj solo-akciji. 

Real (M) - Borussia (D) 3:0 (Bale 3, Isco 27, Cristiano Ronaldo 57)

REAL (M): Casillas - Coentrao, Ramos, Pepe, Carvajal - Isco (72 Illaramendi), Xabi Alonso, Modrić - Cristiano Ronaldo (80 Casemiro), Bale - Benzema (75 Morata)

BORUSSIA (D): Weidenfeller - Durm, Sokratis, Hummels, Pisczek (67 Schieber) - Sahin, Kehl (74 Jojić) - Reus, Mkhitaryan (64 Hofmann), Grosskreutz - Aubameyang

PSG - Chelsea 3:1 (Lavezzi 4, David Luiz 61-ag, Pastore 90+3/Hazard 26-11m)

PSG: Sirigu - Maxwell, Thiago Silva, Alex, Jallet - Matuidi, Motta, Veratti (75 Cabaye) - Lavezzi (85 Pastore), Cavani, Ibrahimović (69 Lucas)

CHELSEA: Cech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanović - David Luiz, Ramires - Hazard, Oscar (72 Lampard), Willian - Schurrle (59 Torres)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.