1/8 LIGE PRVAKA

Juventus već u četvrtfinalu, PSG izgubio Ibru

Utorak, 12. veljače 2013. 23:03 Napisao/la  SC

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka: Celtic - Juventus 0:3, Valencia - PSG 1:2

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka

CELTIC - JUVENTUS 0:3

Glasgow Stadion "Celtic Park". Gledatelja: 60.355

Sudac: Alberto Undiano Mallenco (Španjolska)

Strijelci: 0:1 Matri (3'), 0:2 Marchisio (77'), 0:3 Vučinić (83')

Žuti kartoni: Forrest, Hooper, Brown (Celtic), Lichtsteiner, Padoin, Marchisio (Juventus)

CELTIC (4-4-1-1): Forster; Lustig (58' Matthews), Wilson, Ambrose, Izaguirre; Brown (80' Kayal), Wanyama, Mulgrew, Commons (73' Watt); Forrest; Hooper.

JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (69' Padoin); Vučinić (86' Anelka), Matri (81' Pogba).

Nogometaši torinskog Juventusa stigli su fantastičnim početkom i završetkom susreta u Glasgowu do kapitalne prednosti od 0:3 na prepunom Celtic Parku i praktično su osigurali prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Već u trećoj minuti Alessandro Matri matirao je Forstera. U postizanju pogotka obilato mu je pomogao Ambrose, koji je vrlo loše reagirao glavom i ostavio Matrija samog pred Forsterom. Opalio je vanjskom stranom desne noge, a lopta je prošla ispod nogu vratara Celtica Forstera, a Wilson ju je izbio kada je već prošla gol liniju pa je Undiano Mallenco pokazao na centar.

Iako su domaći igrači prijetili i stvarali prigode pred sam kraj susreta su bili primorani na kapitulaciju. Juventus je u razmaku od šest minuta, između 77. i 83. minute, postigao dva pogotka i osigurao plasman među osam najboljih nogometnih momčadi Europe.

Najprije je u 77. minuti Matri uposlio Marchisia, koji se oslobodio jednog protivnika i preciznim udarcem desnom nogom sa osam metara po drugi puta matirao Forstera. U 83. minuti mat u dva poteza. Odlični Marchisio oteo je loptu na protivničkoj polovici, povukao kontru i na lijevoj strani kaznenog prostora, uposlio Mirka Vučinića koji preciznim prizemnim udarcem matira Forstera za konačnih 0:3.

Vrijedi spomenuti da je četiri minute za Juventus odigrao povratnik Nicolas Anelka.

VALENCIA - PSG 1:2

Valencia Stadion "Mestalla". Gledatelja: 55.000

Sudac: Paolo Tagliavento (Italija)

Strijelci: 0:1 Lavezzi (10'), 0:2 Pastore (43'), 1:2 Rami (90')

Žuti kartoni: Joao Pereira (Valencia), Veratti (PSG)

Crveni karton: Ibrahimović (PSG 90+1)

VALENCIA: Guaita, Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Guardado, Feghouli (84' Viera), Ever Banega (46' Canales), Parejo, Tino Costa, Jonas Oliveira (46' Valdez), Soldado.

PSG: Sirigu, Jallet, Alex, Sakho, Maxwell, Lucas Moura (53' Chantome), Matuidi, Verratti, Pastore (88' Armand), Ibrahimović, Lavezzi (76' Menez).

U 90. minuti Tino Costa ubacio je iz prekida okomitu loptu u kazneni prostor, stoperi i vratar Sirigu nisu reagirali na ulazak Ramija, koji iz blizine nogom skreće loptu u mrežu – 1:2. Pogodak u posljednjoj minuti utakmice Valenciji je ostavio pravo na nadu uoči uzvrata u Parizu. Minutu kasnije uzvrat je postao još zanimljiviji.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Ibrahimović je izgubio loptu i živce, grubo i namjerno kopačkom je nagazio Guardada i dobio izravni crveni karton, što znači da ga neće biti u uzvratu.

Valencia je pogotkom vratila rezultatsku neizvjesnost uoči uzvrata nakon što je 90 minuta pariška momčad sigurno kontrolirala vodstvo stečeno u prvom dijelu utakmice. U 10. minuti Pastore i Lavezzi izmijenili su loptu na vrhu kaznenog prostora, Lavezzi je umješno prošao Ricarda Costu i silovito poslao loptu kroz ruke vrataru Guaiti – 0:1.

U 43. minuti brzonogi Brazilac Lucas na desnoj strani varkom tijela izbacio je iz igre Guardada, vratio povratnu loptu za Pastorea, koji loptu šalje kroz noge nespretnom Guaiti – 0:2.

Momčad PSG-a u prvom je dijelu demonstrirala individualnu i taktičku nadmoć, Valenciji je prepušten veći posjed lopte (63%) i ništa drugo. U prvom dijelu igrači Valencije nisu uputili ni jedan udarac u okvir vratiju gostujuće momčadi, koja se brzom transformacijom nekoliko puta opasno približila trećem pogotku.

U drugom dijelu ništa se nije promijenilo u odnosu snaga, ali su Parižani propustili nekoliko prilika zbog kojih su na kraju kažnjeni. Osim što nekoliko puta nisu u završnici imali dovoljno strpljenja za završni udarac, Lavezzi (63) i Ibrahimović (72) sami su izlazili pred vratara Guaitu, koji je pravodobnim intervencijama sačuvao mrežu.

Valencia je djelovala nemoćno i u drugom dijelu, ali je barem stvorila dvije (polu)šanse. Soldado (61) nije uspio umiriti loptu pred Sirigua, Valdes (76) nije bio precizan iz blizine.

I kada se činilo da će uzvrat biti formalnost, dogodio se Ramijev pogodak i Ibrahmovićev crveni karton. Na Parku prinčeva sigurno će se igrati drugačiji nogomet.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.