Liga prvaka: Juventus se mora vaditi protiv Real Madrida, Galatasaray i Kopenhagen čekaju pogrešku

Srijeda, 23. listopada 2013. 12:34 Napisao/la  SC

Torinezi su se doveli u nezgodnu situaciju s dva remija (Kopenhagen 1:1, Galatasaray 2:2) i na Santiago Bernabeuu nemaju pravo na kiks

 

Večeras se u grupoj fazi Lige europskih nogometnih prvaka igraju susreti trećega kola po skupinama A, B, C i D. Označit će to kraj prve polovice puta za trideset i dva najbolja nogometna kolektiva Starog kontinenta, nakon kojeg bi mnogi već mogli i otpasti iz borbe za nokaut-fazu. Vrlo je lako moguće da jedan od takvih iz 'crvene' zone bude talijanski prvak Juventus.

Torinezi su se doveli u nezgodnu situaciju s dva remija (Kopenhagen 1:1, Galatasaray 2:2) i u večerašnjem će ogledu s Real Madridom na Santiago Bernabeuu morati napraviti pravi podvig kako bi se vratili u utrku za drugi krug. Raspored grupne faze je takav da će za dva tjedna uslijediti svojevrsni uzvrati, pa je iz aspekta Juventusa raspored veoma težak.

Posljednji puta ova su se dva velikana susrela prije točno pet godina, također u okviru grupne faze Lige orvaka u sezoni 2008/2009. Juventus je, tada u četvrtom kolu slavio usred Madrida s 2:0 golovima velikog Alessandra Del Piera. Slavio je Juventus i dva tjedna ranije na svom stadionu (2:1).

U takvom razvoju događaja najviše bi mogao profitirati pobjednik iz dvomeča između Galatasaraya i Kopenhagena. Obje momčadi imaju po jedan bod, a večeras se susreću u Istanbulu. Kada bi jedna momčad slavila u oba ogleda imala bi vrlo realne izglede za prolazak pored zasada tromih Talijana. Skupina B do samog kraja bit će vrlo zanimljiva!

Iz ostalih večerašnjih utakmica valja izdvojiti gostovanje francuskih prvaka u Bruxellesu. PSG bi se tako u susretima protiv Anderlechta mogao bez većih problema kvalificirati u drugi krug, a boj između Benfice i Olympiakosa koji se susreću u Portugalu tako spada u red onih za drugu poziciju i nastavak puta u istom natjecanju.

Jednaka je situacija s Bayernom u skupini C. Njemcima predstoje ogledi s posljednjeplasiranom Viktorijom iz Plzena, dok će Manchester City i CSKA u poslijepodnevnom, moskovskom terminu odigrati prvu partiju za drugo mjesto skupine.

Situacija je vrlo komplicirana tek u skupini A gdje će večeras Manchester United ugostiti Baske iz San Sebastiana, momčad bez bodova u dosadašnjem tijeku natjecanja, ali ne i bez izgleda za plasman dalje. Real Sociedad može iznenaditi, valja se podsjetiti dvomeča s Lyonom u play-off rundi (oba puta slavili su 2:0 op.a.) kojeg su poslali u Europsku ligu, baš na noge Rijeci. Vrlo izjednačen dvoboj pak očekuje gledatelje u Leverkusenu gdje domaći Bayern dočekuje Shaktar našeg dvojca Srna - Eduardo.

Liga prvaka, 3. kolo

Skupina A: Manchester United - Real Sociedad, Bayer Leverkusen - Shaktar

Skupina B: Real Madrid - Juventus, Galatasaray - Kopenhagen

Skupina C: Anderlecht - PSG, Benfica - Olympiakos

Skupina D: CSKA - Manchester City, Bayern - Viktoria Plzen

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.