Liga prvaka: Juventus dostigao dva pogotka zaostatka protiv Chelsea na Stamford Bridgeu

Srijeda, 19. rujna 2012. 22:37 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola Lige prvaka, Skupina E: Chelsea - Juventus 2:2. Chelsea je pogocima Oscara vodio s dva pogotka razlike, ali je talijanski prvak uspio osvojiti bod 

Liga prvaka – Skupina E

CHELSEA – JUVENTUS 2:2

Stadion Stamford Bridge. Gledatelja: 40.000

Sudac: Pedro Proenca (Portugal)

Žuti kartoni: Ramires (60), Vidal (66)

Strijelci: 1:0 Oscar (31), 2:0 Oscar (33), 2:1 Vidal (38), 2:2 Quagliarella (80)

CHELSEA: Čech, Ivanović, David Luiz, Thierry, Lampard, Mikel, Ramires (69 Bertrand), Oscar (74 Mata), Hazard, Torres

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Lichtsteiner (77 Isla), Pirlo, Vidal, Marchiso, Asamoah, Vučinić (88 Matri), Giovinco (75 Quagliarella)

Chelsea i Juventus podijelili su bodove u prvoj utakmici Lige prvaka, aktualnom europskom prvaku dva pogotka prednosti nisu bila dovoljna da osvoji tri boda protiv najbolje talijanske momčadi. U utakmici dviju momčadi kojima su obrane zaštitni znak kvalitete pogoci su u prvom poluvremenu pali udarcima izvana.

Brazilac Oscar zaslužio je nogometnog Oscara za dva poteza u dvije minute. U 31. minuti Hazard je slijeva doveo loptu do sredine i pripremio Oscaru poziciju za udarac s 20 metara. Lopta je fijuknula u donji desni kut, Buffon je poletio za njom, ali se prepriječio Bonucci, koji je nogom skrenuo loptu i prebacio svog vratara – 1:0.

U 32. minuti Oscar je primio loptu na 17 metara, u primanju se elegantno riješio Pirla i iz okreta tehnički savršenim udarcem pogodio lijevi kut - 2:0.

Brzo se Juventus oporavio od šoka, momčad koja ne zna kada je zadnji put izgubila utakmicu u 38. minuti smanjila je zaostatak. Vidal je na vrhu kaznenog prostora varkom tijela otvorio prostor za udarac i onda lijevom nogom pogodio lijevi kut nemoćnog Čecha – 2:1.

Juventus je do prvog pogotka domaćina očekivano zauzeo čvršći stav, prepustivši domaćinu veći posjed lopte. U takvoj igri domaći napadači teško su nalazili slobodnog prostora, jedinu priliku propustio je Ramires, koji se u 24. minuti zabavljao bacanjem Juventusovih braniča po travi umjesto da pokuša postići pogodak izravnim udarcem sa 7 metara.

Najbolju priliku propustio je Marchisio, koji je neočekivano izbjegao zaleđe na duboko Bonuccijevo ubacivanje iz zadnje linije. Marchisio u 21. minuti nije dobro primio loptu kada je sam krenuo prema Čechu, koji je dobio dovoljno vremena za intervenciju.

Nakon primljenog pogotka Juventus se očekivano pokrenuo prema naprijed, ostvario veći posjed lopte (53% prema 47%), ali kroz igru nije stvorio ni jednu izglednu priliku budući da je zakazao organizator igre Andrea Pirlo.

U drugom dijelu utakmica je većim dijelom bila nezanimljiva budući da su obje momčadi čekale protivničku pogrešku sve do same završnice. Velike momčadi uvijek prolaze kroz iglene uši, Juventus u drugom dijelu nije došao ni blizu Čecha do 80. minute. Tada je Marchisio pravodobno proigrao Quagliarellu, Therry je zakasnio pokušavajući uhvatiti talijanskog napadača u zaleđu, Quagliarella je sam krenuo prema Čechu i mirno gurnuo loptu kroz noge vrataru Chelsea – 2:2.

U samoj završnici Quagliarella je propustio meč-loptu, kada je u primanju okrenuo Therryja i iz okreta sa 15 metara pogodio prečku. Bilo bi to malo previše, Chelsea ipak nije zaslužio poraz.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.