Liga prvaka: Jerome Boateng odlučio pobjednika na Allianz Areni pogotkom u 90. minuti

Srijeda, 17. rujna 2014. 22:53 Napisao/la  SC

Rezultati: Bayern - Man. City 1:0,   Chelsea - Schalke 1:1, Ajax - PSG 1:1. Zlatan Ibrahimović održao je tradiciju, nije pobijedio Ajax niti s trećom momčadi (Inter, Juventus, PSG) za koju je igrao na Amsterdam Areni

Jerome Boateng pogotkom u 90. minuti donio je Bayernu pobjedu protiv Manchester Cityja, po njegovu udarcu iskosa lopta je udarila u leđa Gotzeu, promijenila smjer i prevarila vratara Harta. Njemački reprezentativac svojedobno se nije uspio nametnuti u klubu iz Manchestera, vratio se u Bayern i u utakmici protiv bivšega kluba na Allianz Areni odlučio pobjednika. Bayern je nastupio u bitno oslabljenom sastavu, ali je bio bolja momčad i zasluženo je slavio pobjedu. Najbolji igrač gostiju bio je vratar Hart, koji je obranio nekoliko teških udaraca.

Manchester City u Munchenu nije pokazao ništa čime bi opravdao ulogu jednog od favorita Lige prvaka. Možda se momčad aktualnog engleskog prvaka čuvala za derbi engleskog prvenstva idućeg vikedna protiv Chelsea. A Chelsea je na Stamford Bridgeu odigrao neodlučeno protiv Schalkea, koji nije uvjerljiv na početku sezone. Nije ni Chelsea briljirao iako je momčad Josea Mourinha imala puno više prilika nego Schalke.

Zlatan Ibrahimović održao je tradiciju, nije pobijedio Ajax niti s trećom momčadi (Inter, Juventus, PSG) za koju je igrao na Amsterdam Areni. Nekadašnji igrač Ajaxa nije imao puno prilika, iako je PSG puno bolja momčad od Ajaxa.

Raspucani Porto i razigrana Roma zajedno su postignuli čak 11 pogodaka. Ivan Rakitić presjedio je na klupi pobjedu Barcelone, Darijo Srna standardno je odigrao za Šahtar. Luka Zahovič pogotkom u 90. minuti donio je Mariboru prvi bod u Ligi prvaka, sin poznatog Zlatka Zahoviča ušao je u igru u 81. minuti i razgalio navijače u Mariboru.

Riječki sudac Ivan Bebek vrlo dobro je sudio utakmicu na Stamford Bridgeu između Chelsea i Schalkea. Utakmica čvrstih duela nije bila lagana za suđenje. 

BAYERN: Neuer, Rafinha (84 Pizarro), Benatia (85 Dante), Boateng, Bernat, Lahm, Alonso, Alaba, Gotze, Muller (76 Robben), Lewandowski

MANCHESTER CITY: Hart, Sagna, Demichelis, Kompany, Clichy, Fernandinho, Toure, Navas (88 Kolarov), Silva, Nasri (58 Milner), Džeko (74 Aguero)


Rezultati 1. kola,
Skupina E: Bayern - Manchester City 1:0 (Boateng 90), Roma - CSKA 5:1(Iturbe 6, Gervinho 10, 31, Maicon 20, Ignashevich 51-ag/Musa 82)
Skupina H: Porto - BATE 6:0(Brahimi 5, 32, 57, Martinez 37, Adrian 61, Aboubakar 76), Athletic - Šahtar Donjeck 0:0
Skupina F: Barcelona - APOEL 1:0 (Pique 28), Ajax - PSG 1:1(Schone 74/Cavani 14)
Skupina G: Chelsea - Schalke 1:1 (Fabregas 11/Huntelaar 62), Maribor - Sporting 1:1 (Zahovič 90/Nani 80)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.