Liga prvaka: Ivan Rakitić jedini strijelac u čudesnoj večeri Lea Messija i Joea Harta

Srijeda, 18. ožujka 2015. 22:58 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka: Barcelona - Manchester City 1:0, Borussia Dortmund - Juventus 0:3.  

Barcelona je eliminirala Manchester City u utakmici kakva se rijetko viđa.  Rezultat 1:0 ni približno nije realni odraz viđenoga u vrhunskoj nogometnoj predstavi na Camp Nou, koja je prema prilikama trebala završiti barem 10:1 za Barcelonu.

Radni naslov izvještaja prvog poluvremena utakmice na Camp Nou glasi: Dobro došli u čudesni svijet nogometa Lea Messija! Messi je početkom ove sezone počeo davati naznake da izlazi iz krize uvjetovane težom ozljedom i zamorom materijala prije dvije sezone. Na vrhuncu sezone Messi ponovo briljira!

U prvom djelu utakmice protiv Manchester Cityja igrao je Messi fantastično kao u mandatu Pepa Guardiole, koji je na tribinama Camp Noua svjedočio povratku kralja nogometa. Nevjerojatni driblinzi, čudesna brzina pokreta, tehničke bravure, tuneli, proigravanja... Nedostajao je samo pogodak, koji je tijekom utakmice s iznimno puno prilika ostao privilegija Ivana Rakitića.

U 31. minuti Messi je navukao trojicu igrača na desni bok i onda precizno loptu prebacio na drugu stranu, gdje je Rakitić ostao sam ispred Harta. Rakitićevu potezu i Messi se naklonio, hrvatski reprezentativac elegantno je prebacio vratara i postigao prvi pogodak u Ligi prvaka - 1:0. Ispalo je da se Hart jedino tako nadahnutim potezom mogao svladati.

Iako je Messi odigrao jednu od najboljih utakmice sezone u drugom dijelu briljirao je Joe Hart! Vratar Manchester Cityja vjerojatno je branio najbolje poluvrijeme u karijeri, pet puta izlazili su igrači Barcelone sami pred njega, (Messi triput, Neymar dvaput), nekoliko puta pokušavali su udarcima iz izglednih pozicija, bilo je malo i sportske (ne)sreće (Suarezove dvije, Neymarova jedna vratnica), ali je Hart izgledao kao da u rukavicama ima mangnet za loptu.

Manchester City u drugom dijelu puno je više riskirao što je otvaralo prostor za brze kontre Barcelone. Nakon svih prilika koje su propustili realizirati igrači Barcelone zapravo mogu biti sretni što nisu kažnjeni.

U jeku napada Barcelone vižljasti Aguero iznudio je kazneni udarac, koji je mogao zakomplicirati Barceloni situaciju u utakmici u kojoj Messi, Suarez i Neymar nisu uspjeli postići drugi pogodak. Međutim, ter Stegen je u 78. minuti obranio Aguerov udarac s bijele točke, pa je na kraju ispalo da je Barcelona pobijedila zahvaljujući svom vrataru.

BARCELONA: ter Stegen, Dani Alves (90+1 Adriano), Pique, Mathieu, Jordi Alba, Rakitić (84 Rafinha), Mascherano, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

MANCHESTER CITY: Hart, Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov, Nasri (46 Jesus Navas), Toure, Fernandinho (72 Bony), Milner (87 Lampard), Silva, Aguero.

Već u 3. minuti Tevezovim pogotkom određena je sudbina Borussije, koja se od Lige prvaka oprostila porazom (0:3) od osjetno boljeg Juventusa.

BORUSSIA (D): Weidenfeller, Papastathopoulos, Subotić, Hummels, Schmelzer (46 Kirch), Bender (63 Ramos), Gundogan, Kampl, Mkhitaryan (63 Blaszczykowski), Reus, Aubameyang

JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Vidal, Marchisio, Pogba (27 Barzagli), Pereyra, Morata (78 Matri), Tevez (81 Pepe)

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka: Barcelona - Manchester City 1:0 (Rakitić 31) (2:1), Borussia Dortmund - Juventus 0:3 (Tevez 3, 79, Morata 70) (1:2)
* U zagradama su rezultati prvih utakmica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.