Liga prvaka: Hrvatski Dinamo pobijedio gruzijski Dinamo za tri minute

Utorak, 26. srpnja 2016. 22:43 Napisao/la  SC

Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka: Dinamo (Z) - Dinamo (T) 2:0


Hrvatski Dinamo pobijedio je gruzijski Dinamo rezultatom 2:0! Ostvario je hrvatski prvak povoljan rezultat uoči uzvrata, u nokaut-sustavu važno je sačuvati svoju mrežu.

U prvih četrdesetak minuta Dinamo je ostavio bolji dojam! Ne hrvatski, nego gruzijski Dinamo!

Gosti su kroz pas-igru kontrolirali utakmicu, dolazili organizirano do zone udarca, ali dalje ni išlo... Nije se osjetilo da je Gordon Schildenfeld ostao na klupi, mladi Filip Benković igrao je vrlo dobro...

Domaći Dinamo nije izgledao opasno sve do 39. minute, kada je na vidjelo izašla prvo Ćorićeva, a onda Soudanijeva klasa...

Prvi je odmjereno prebacio zadnju liniju i idealno proigrao natrčalog Soudanija, koji strelovito istrčao pred vratara Scribea i mirno gurnuo loptu u mrežu - 1:0.

U 42. minuti u polukontri na nepostavljenu obranu modri su postignuli drugi pogodak kao da igraju mali nogomet: Fernandes je prošao lijevom stranom, odigrao Ćoriću, koji je s 4 metra zakucao loptu u mrežu - 2:0.

U drugom dijelu hrvatski Dinamo je bio je bliži trećem nego gruzijski Dinamo prvom pogotku.

Nedostajalo je mirnoće u završnom pasu u momčadi Zlatka Kranjčara, koja je u pripremi napada dobro koristila slobodan prostor na gostujućoj polovici.

Imali su gosti dvije prilike, najbolju nije iskoristio Gelašvili u 54. minuti.

DINAMO (Z): Eduardo - Stojanović, Benković, Sigali, Pivarić - Antolić, Machado (od 9. Fernandes) - Soudani, Ćorić (od 74. Henriquez), Rog - Hodžić (od 62. Jonas).

DINAMO (T): Scribe - Lobanidze, Amisulašvili, Rene Santos, Čelidze - Parunašvili, Jigauri - Papunašvili (od 57. Coureur), Kiteišvili (od 46. Gelašvili), Čanturašvili - Dvališvili (od 79. Cincadze).

Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka: Dinamo (Z) - Dinamo (T) 2:0 (Soudani 39, Ćorić 42)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.