Liga prvaka: Dinamo u ovom trenutku preslab da bi mogao iskoristiti očigledne slabosti Seville

Utorak, 18. listopada 2016. 22:44 Napisao/la  SC

Skupina H, utakmice 3. kola: Dinamo - Sevilla 0:1, Lyon - Juventus 0:1 

Dinamo je očekivano izgubio od Seville načinom koji je još jednom pokazao da bojažljiva momčad aktualnog hrvatskog prvaka još uvijek nije pronašla izgubljeno samopouzdanje.

Ivajlo Petev poslao je na teren vrlo mladu momčad Dinama s nekoliko iznenađenja (Sosa, Knežević, Pavičić...), trener Dinama zatvorio se u gustom rasporedu koji je opravdao svrhu u razdobljima igre tijekom kojih je cijela momčad Dinama stajala iza lopte.

Međutim, svaki put kada bi modra momčad izašla iz obrambenog bloka i izgubila loptu, Sevilla je znalački koristila otvoreni prostor između linija domaće momčadi.

U 22. minuti nakon brzog izlaska na nepostavljenu Dinamovu obranu Escudero je prošao lijevom stranom i precizno proigrao Nasrija, koji je ostao sam na 3 metra ispred Livakovića. Francuski internacionalac promašio je vrata iz pozicije koja se igraču njegove reputacije računa kao rutinska.

U 37. minuti opet je Dinamova momčad izgubila loptu na polovici igrališta gostiju, razmaknule su se linije kroz koje je Sevila vrlo brzo dovela loptu desnom bokom u završnicu.

Mariano je ubacio Nasriju, koji je u zatvorenom kutu iskoristio početničku pogrešku vratara Livakovića i loptu gurno u mrežu uz bližu vratnicu - 0:1.

Unatoč nizu vezanih pogrešaka, pogodak spada u klasičnu priču o propusnim Dinamovim vratarima u europskim natjecanjima. Portugalac Eduardo nekoliko zadnjih sezona pokazao je što znači vratar u ovakvim utakmicama.

Obranio je Livaković u 14. minuti vrlo zahtjevan udarac Mariana s 20 metara, ali...

Treba zabilježiti sva pokušaja Vazqueza (32) i težu Antolićeva ozljedu u 15. minuti.

Što se napadačke igre Dinama tiče, u prvom se dijelu nije  imalo što zabilježiti...

U drugom dijelu Dinamo je malo pojačao ritam u zadnjih petnaestak minuta, kada je domaća momčad stvorila dojam da se među igrače Seville uvukla bojazan da bi odnekud mogla doletjeti neka zalutala lopta.

Jedino je Schildenfeld (75) pokazao namjeru da udarcem glavom loptu pošalje u mrežu nakon ubačaja iz kuta, sve ostalo vezano za dinamvu napadačku igru svodilo se doslovn na dojam.

U 59. minuti Vietto je sam osvanuo ispred Livakovića nakon Ramijeva dodavanja, napadač Seville nije iskoristio priliku zbog čega se u momčadi Seville stvarno mogao pojaviti strah da će biti kažnjeni za promašaje...

Međutim, Dinamo je u ovom trenutku preslab da bi mogao iskoristiti očigledne slabosti momčadi kakva je Sevilla.    

DINAMO: Livaković, Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Sosa, Benković, Pavičić (51 Jonas), Knežević (87 Henriquez), Antolić (15 Fiolić), Soudani, Fernandes

SEVILLA: Rico, Mercado, Rami, Pareja, Escudero, N’Zonzi, Nasri, Mariano, Vitolo, Vietto (65 Yedder), Vazquez (89 Iborra)

Pogotkom Cuadrada u 76. minuti Juventus je uspio pobijediti u Lyonu iako je od 54. minute igrao bez isključenog Lemine, koji je dobio dva žuta kartona.

U 35. minuti Lacazette nije iskoristio najstrožu kaznu za Lyon.

Mario Mandžukić i Marko Pjaca nisu bili u sastavu zbog ozljeda.

Skupina H, utakmice 3. kola: Dinamo - Sevilla 0:1 (Nasri 37), Lyon - Juventus 0:1 (Cuadrado 76)

Poredak: Juventus i Sevilla 7, Lyon 3, Dinamo 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.