PLAYOFF LIGE PRVAKA

Dinamo stigao na korak do grupne faze

Srijeda, 19. kolovoza 2015. 22:39 Napisao/la  SC

Prvi susret playoff-runde: Skenderbeu - Dinamo 1:3. Soudani i Pivarić preokrenuli rezultat nakon pogotka Skhembija

Liga prvaka - prvi susret playoff runde kvalifikacija

SKENDERBEU - DINAMO 1:2

Elbasan Arena. Gledatelja 12.800

Sudac: Sergej Karasev (Rusija) 7

Strijelci: 1:0 Skhembi (37) 1:1 Soudani (66) 1:2 Pivarić (90+3)

Žuti kartoni: Vangjeli (Skenderbeu), Machado, Pjaca (Dinamo)

SKENDERBEU: Shehi 6 - Vangjeli 6 (87 Ademir -), Radas 6, Jashanica 6.5, Esquerdinha 5.5 - Skhembi 6.5, Lilaj 5.5, Nimaga 5.5 - Latifi 6.5 (79 Progni -), Berisha 6.5 (89 Abazi -) - Salihi 6

DINAMO: Eduardo 6 - Pinto 6, Sigali 5.5, Taravel 6.5, Pivarić 7 - Goncalo 6, Machado 6 (61 Čorić 6) - Soudani 6 (78 Fernandes -), Rog 5.5 (71 Antolić -), Pjaca 5.5 - Hodžić 6

Nogometaši Dinama slavili su protiv albanskog prvaka Skenderbeua pobjedom 2:1 u prvom susretu playoff-runde kvalifikacija za Ligu prvaka. Iako su do 66. minute bili u rezultatskom zaostatku, golovima Soudanija i Pivarića u trećoj minuti sudačke nadokande izabranici Zorana Mamića uspjeli su pobijediti.

Pašalić strijelac za Monaco
Ostali rezultati prvih susreta: Basel (Švi) - Maccabi Tel-Aviv (Izr) 2:2 (Delgado 38-11m, Embolo 88/Zehavi 31, 90+6), Celtic (Ško) - Malmo (Šve) 3:2 (Griffiths 3, 62, Biton 10/Berget 52, 90+5), Rapid Beč (Aut) - Shakhtar (Ukr) 0:1 (Markos 44), Valencia (Špa) - Monaco (Fra) 3:1 (Rodrigo 4, Parejo 59, Feghouli 86/Pašalić 49)

Hrvatski prvak dominirao je u već dijelu prvog poluvremena, ali kao i u nizu dosadašnjih europskih predstava ove sezone vodstvo nije bilo na njegovoj strani nakon prvih četrdeset i pet minuta. Domaća momčad postavila se čvrsto u obrani na svojoj Elbasan Areni, u prvom dijelu imala i potrebnu dozu sportske sreće a rezultat je bio 1:0.

Trenutak odluke u prvom dijelu dogodio se u 37. minuti susreta. Nakon što je Machado kao zadnji igrač obrane srušio bivšeg braniča Dinama, Istre, Cibalije i Vinogradara Marka Radasa dok je bio u kontranapadu loptu je na slobodni udarac s desne strane namjestio Bledi Skhembi. On je pak na počecima svoje dugogodišnje nogometne karijere igrao za Rijeu i Kamen Ingrad, no za postizanje pogotka nije mu trebalo iskustvo već samo dobar vid.

Dinamov vratar Eduardo nije dobro namjestio svoj živi zid u visini bijele točke, Skhembi je pogodio njegov kut kojeg je Eduardo prethodno bio napustio. Iako se nakon što je lopta ušla u mrežu portugalski vratar žalio da nije vidio trenutak kada je Skhembi uputio udarac, sva je krivica za pogodak Skenderbeua iz jedinog udarca u okvir gola upravo na njemu.

Dinamo je s prilikama krenuo već nakon sedam minuta igre. Pjaca je proigrao Soudanija, alžirski napadač pucao je lijepo, no domaći vratar Shehi još ljepše obranio njegov udarac. Mogao je tri minute kasnije zabiti i danas najistureniji Hodžić, nakon ubačaja Soudanija s desne strane, no u odsudnom trenutku nije pokazao adekvatnu dozu spretnosti. Probao je i Rog (14), nakon čega je počela opsada albanskog gola.

Uzalud je Dinamova igra podsjećala na igru Barcelone, onu koju karakterizira puno dodavanja na rubu protivničkog šesnaesterca, sjevnule su dvije-tri domaće kontre, a jedna je takva prethodila i pogotku Skhembija. Dinamo je do primljenog pogotka imao još dvije prilike. Najprije Goncalo u 28. minuti, pa onda i Soudani nakon centaršuta Pivarića s lijeve strane ne postižu pogodak.

Kazna je uslijedila pogotkom Skhembija koji je do poluvremena uspio smiriti zagrebačku momčad. Njoj je u prvom dijelu nedostajala samo realizacija, omo što je dosad bio problem samo na domaćim utakmicama u kvalifikacijama Lige prvaka.

Prvu je priliku u nastavku Dinamo imao u 49. minuti. Machado je s lijeve strane izveo skraćeni korner, lopta je išla prema prvoj vratnici odakle Soudani glavom nije uspio pogoditi okvir vrata Shehija. Uzvratio je Latifi (52), pucao je krilni napadač domaće momčadi nezgodno puca s desne poludistance. Eduardo Carvalho to hje odbio u korner iz kojeg se rodila nova opasnost. Sam je ostao Salihi nakon jedne iznenadne lopte poslane u kazneni prostor, njegov je udarac otišao preko gola.

Dinamo je u 66. minuti konačno izjednačio. Pjaca i Soudani izbjegli su zaleđe nakon dodavanja Čorića, Alžirac je ostao sam ispred praznih vrata pa je na dodavanje Pjace pogodio za 1:1.

Osim što je Paula Machada u posljednjih pola sata igre odmjenio Ante Čorić, Dinamov trener Mamić na teren je deset minuta kasnije poslao Antolića umjesto Roga čime je igra hrvatskog prvaka dobila na tečnosti u završnici. U 75. minuti Pjaca je ponovno odigrao jednu solo-akciju koja je bila završena udarcem s ruba kaznenog prostora, Shehi je i to odbio u korner.

Posljednju priliku za Dinamo na utakmici prije drugog pogotka ponovno je imao Pjaca (86) a završio ju je na isti način, udarcem s ruba kaznenog prostora. Jedina je razlika u odnosu na situaciju iz 75. minute bila u tome što je lopta otišla preko gola, a ne na vratarove rukavice.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Čorić je proigrao Pivarića na lijevoj strani, Dinamov lijevi bek oslobodio se pratnje dvojice svojih čuvara i neobranjivo pogodio suprotan kut Shehija za konačnih 2:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.