Liga prvaka: Dinamo rutinski pobijedio Folu, Marko Pjaca riješio utakmicu do odmora

Srijeda, 22. srpnja 2015. 21:49 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka: Fola - Dinamo 0:3. Nakon viđenog u drugoj utakmici, onih 1:1 iz prve utakmice izgledaju još senzacionalnije


Marko Pjaca dvama pogocima do odmora osigurao je Dinamu prolaz u 1. pretkolo Lige prvaka, rezultat 2:0 otklonio je sve dvojbe oko pobjednika.

Realno, dvojbe nije ni moglo biti! S obzirom na veliku razliku u kvaliteti onih 1:1 iz prve utakmice tek nakon druge utakmice izgledaju senzacionalno. Dinamo je u drugoj utakmici pobijedio luksemburškog prvaka rutinskom igrom nakon utakmice koja ni po čemu nije bila uzbudljiva kao prva.

Pola sata momčad Fole održavala je neodlučen rezultat iz prve utakmice. U 29. minuti Matel je prizemno ubacio iz prekida, neometani Pjaca sa 13 metara plasirao je loptu u mrežu - 0:1.

Napadač Dinama u 40. minuti u svom je stilu izbacio svoje čuvare na lijevoj strani kaznenog prostora, otvorio sebi prostor za miran udarac po kojemu se lopta zabila u gornji lijevi kut. Oko tri tisuće gledatelja na nacionalnom stadionu Josy Barthel do kraja utakmice gledalo je klasično odrađivanje posla zagrebačke momčadi.

U nezanimljivom drugom dijelu Pjaca je asistirao Rogu, koji je u 75. minuti izašao pred Hyma i plasirao loptu u mrežu - 0:3.

Trener Zoran Mamić igrao je utakmicu u Luksemburgu s trojicom stopera, promijenio je način igre u obrani koja je samo jednom pogriješila: u 24. minuti Martin se neočekivano našao s loptom sam pred Eduardom, ali se nije ima dovoljno znanja i prisebnosti zakomplicirati Dinamu boravak u Ligi prvaka.

FOLA: Hym, Martino, Klein, Martin, Kirch, Payal, Hadji, Rani (68 Klapp), Dallevedove, Francoise (79 Rachid), Hornuss (57 Camerling)

DINAMO: Eduardo, Šimunović, Sigali (78 Benković), Taravel, Matel, Ademi, Machado, Pivarić, Pjaca, Soudani (69 Fernandes), Henriquez (59 Rog)

Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka: Fola - Dinamo 0:3 (Pjaca 29, 40, Rog 75)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.