LIGA PRVAKA

Dinamo prošao, Molde stigao zaostatak 0:3

Utorak, 04. kolovoza 2015. 20:46 Napisao/la  SC

Uzvratni susret 3. pretkola: Molde - Dinamo 3:3. Molde     propustio realizirati dva penala

Treće pretkolo Lige prvaka - uzvratni susret

MOLDE - DINAMO 3:3 (prva utakmica 1:1)

Stadion Aker. Gledatelja 6.000

Sudac: Michael Oliver (Engleska) - 7

Strijelci: 0:1 Pjaca (17) 0:2 Ademi (20) 0:3 Rog (22) 1:3 Hussain (43) 2:3 Elyounoussi (52) 3:3 Kamara (76)

Žuti kartoni: Forren, Hussain (Molde), Goncalo, Eduardo, Antolić, Hodžić, Pinto (Dinamo)

Crveni karton: Forren (72 - drugi žuti)

MOLDE: Horvath 7 - Linnes 6, Toivio 6.5, Forren 6.5, Rindaroy 6.5 - Mostrom 6.5 (74 Svendsen -), Hussain 6.5 (88 D. Hestad -), Singh 6, E. Hestad 6 (77 Gabrielsen -), Elyounoussi 6.5 - Kamara 6.5

DINAMO: Eduardo 7 - Pinto 6, Šimunović 5.5, Sigali 6.5, Pivarić 6 - Ademi 7, Goncalo 6 - Soudani 5 (62 Hodžić -), Rog 6.5 (75 Čorić -), Pjaca 7 - Henriquez 5.5 (54 Antolić 6)

Dinamov put u Ligi prvaka nastavlja se i nakon ove srijede. Hrvatski je prvak na krilima odlične igre u središnjoj fazi prvog poluvremena prošao norveški Molde i unatoč remiju (3:3) u uzvratnoj utakmici našao put u play-off rundu. Po mnogočemu raritetna utakmica odigrana je na Aker stadionu u Moldeu, gradu na sjeveru Norveške. Dinamo je nakon samo dvadeset i dvije minute vodio 3:0, do kraja je uspio prosuti to vodstvo čak i iako je ostao neokrznut nakon dva kaznena udarca dosuđena za domaću momčad.

Gotovo je nevjerojatno prvo poluvrijeme bilo odigrano na Aker Stadionu. Već u sedmoj minuti domaćini su imali kazneni udarac. Sigali je u pokušaju izbijanja jedne lopte u kaznenom prostoru zahvatio najisturenijeg domaćeg igrača Kamaru, ovaj je pao a engleski sudac Oliver sa zadrškom je dosudio jedanaesterac. Kamara ga je izveo loše, lopta je otišla visoko preko Eduardovog gola.

Dinamo je svoju prednost od 3:0 izgradio u periodu od svega pet minuta. Prvi je pogodak na utakmici djelo Marka Pjace. Najtraženiji igrač ovog prijelaznog roka iskoristio je jednu poklon-loptu, darovanu od strane Linnesa. Norveški je branič htio vratiti loptu vrataru, ona je na putu ostala poslužena za Pjacu koji je gura kroz noge Horvatha.

Samo tri minute kasnije prednost je udvostručena, zabio je Ademi poslje akcije u kojoj je, gotovo na gol-liniji sudjelovalo čak četiri igrača Dinama. Henriquez je napravio veliki posao na desnoj strani, lopta je kasnije prenešena u sredinu gdje je Dinamov kapetan bio najspretniji i nakon niza odbijanaca zabio za 0:2.

U 22. minuti Dinamo je imao 0:3. Još jednom je odbijena lopta bila kobna za Norvežane, Henriquez je pucao s lijeve strane, vratar Horvath je odbio loptu - samo do glave Roga koji posprema loptu za novi Dinamov pogodak.

Molde je krenuo igrati u završnim minutama prvog dijela. Njihov prvi pogodak dogodio se u 43. minuti. Zabio je Hussain nakon snažnog udarca s oko dvadeset metara, ništa nije mogao učiniti Dinamov vratar Eduardo u namjeri da spriječi put lopti u mrežu.

Norvežani su na kraju prvog i početku drugog poluvremena imali dva nova kaznena udarca! Za oba krivnju u koprodukciji potpisuju Eduardo i Dinamova stoperska linija. Jedni nisu zaustavili napadače Moldea na vrijeme, a Portugalac je svojim reakcijama dvaput rušio svoje suparnike. Prvog je u sudačkoj nadoknadi propustio realizirati Singh, a treću je sreću iskoristio Elyounoussi u 52. minuti za 2:3.

Dinamo je u 55. minuti imao novu lijepu priliku za rezultatsko odmicanje. Pjaca i Soudani našli su se ispred Horvatha slabo čuvani, kada je vratar Moldea već bio savladan na Soudanijevom se udarcu našao Forren i blokirao ga. Molde je generalno mnogo bolje izgledao početkom nastavka, potpuno su se domaćini oporavili od pet-minutnog šoka koji im je bio priređen sredinom prvog dijela.

Zoran Mamić je stoga morao zgusnuti redove u sredini igrališta. Henriquez je svoje mjesto ustupio Antoliću koji je makar prividno donosio potrebitu brojnost, iako su formacije tada izgledali istih 4-5-1. Taktički, Dinamov trener je uspio smiriti situaciju na terenu pa su igrači u žutim dresovima nastavili s prilikama za gol. Hodžić i Antolić iskreirali su novu izglednu situaciju za pogodak, Horvath je potonjem uspio obraniti udarac u 66. minuti.

Molde je utakmicu završio s igračem manje budući da je Forren u 72. minuti zaradio drugi žuti karton. Stoper domaće momčadi dugo je negodovao no nakon njegovog izlaska s terena trener Skullerud nije se odlučio na zamjenu stopera, već je uveo novog napadača Svendsena znajući da u utakmici zapravo nema što izgubiti.

Takav se stav isplatio jer je u 76. minuti na semaforu bilo 3:3. Hestad je s lijeve strane ubacio, a Kamara zabio svoj drugi pogodak. Iako je Dinamo zbog više postignutih golova u gostima i dalje bio bliži plasmanu u play-off rundu strepilo se do samog kraja no cilj je za Modre ipak ostvaren.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.