LIGA PRVAKA

Dinamo porazom od Aalborga ispao

Srijeda, 06. kolovoza 2014. 22:44 Napisao/la  SC

Uzvratni susret 3. pretkola: Dinamo - Aalborg 0:2. Play-off Europske lige ostao je kao utješna nagrada

Liga prvaka - uzvratni susret 3. pretkola

DINAMO - AALBORG 0:2

Stadion Maksimir. Gledatelja 7.000

Sudac: Jevhen Aranovskij (Ukrajina)

Strijelci: 0:1 Jacobsen (36) 0:2 Jacobsen (85)

Žuti kartoni: Risgard, Jacobsen (Aalborg)

DINAMO: Eduardo, Šimunić, Šimunović, Pinto, Antolić (66 Pjaca), Machado (88 Wilson), Ademi, Pivarić, Brozović, Soudani, Čop

AALBORG: Larsen, Petersen, Thelander, Mathiasen, Wurtz (88 Augustinussen), Wichmann (58 Enevoldsen), Risgard, Thomsen, Kristensen, Jacobsen, Spalvis (62 Helenius)

Europska sezona za nogometaše Dinama nije završena, ali jest nadmetanje u Ligi prvaka. Pobjeda od 1:0 u Danskoj nije bila dovoljna, gosti iz Aalborga zabili su dvaput na Maksimiru i ostvarili plasman u play-off rundu Lige prvaka, gurnuvši tako zagrebačke modre u doigravanje Europske lige. Uzalud igračima Zorana Mamića sva sila terenske, pucačke i kojekakve druge dominacije, kada se u nogometnom smislu bilježe samo golovi, a takvih u rubrici Dinama nije bilo.

Danci su poveli u 36. minuti nakon prve opasnije akcije, prije koje su u tek nekoliko navrata prešli centar. Bio je to prvi udarac na vrata, sjevnula je brza kontra po lijevoj strani. Ispao je Pinto, Thomsen je uposlio Jacobsena koji ne griješi za 0:1. Dinamo je pokušavao preko Brozovića (14) i Machada (23), imao posjed lopte, gradio igru, ali je nije uspio izgraditi do kraja. Pred oko sedam tisuća gledatelja svi su udarci, njih čak devetnaest na vrata Larsena bili upućeni iz 'prazne puške'.

I u nastavku je DInamo imao sve, i igru i posjed i nadmoć, no ne i pogotke. Iako se znalo da bi prolaskom dalje postali nositelji zbog ispadanja praške Sparte i Celtica, to nisu uspjeli ostvariti, nisu se odigrali niti produžeci. Puno je bilo Dinamovih udaraca, sve je branio danski vratar Larsen. U 49. minuti probao je Čop, u 56. i 63. Machado, između njega ponovno Čop (60), pa Brozović (76). Jednu su priliku imali gosti prije pogotka, Petersen je pucao preko gola u 51. minuti.

Dinamo je imao priliku utakmice u 84. minuti. Čop je prošao nakon jedne od rijetkih pogrešaka gostujuće obrane, nesebično uposlio Pjacu u neposrednoj blizini gola, ali ovaj puca traljavo i neprecizno te lopta odlazi pored gola. Nekoliko sekundi kasnije Maksimir je ostao zaleđen. Ispali su Ademi i Pivarić, Helenius je povukao akciju koju je za svoj drugi pogodak realizirao Jacobsen. Pokušao je Dinamo u zadnjih pet minuta uvođenjem Wilsona, trebalo je postići dva pogotka, no od svega nije bilo ništa.

Modri će u Europsku ligu gdje će im se u play-off rundi u četvrtak pokušati priključiti Rijeka, Split i Hajduk.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.