LIGA PRVAKA

Dinamo poražen, Sanchez i Ozil su klasa više!

Utorak, 24. studenog 2015. 22:45 Napisao/la  SC

Utakmice 5. kola Skupine F: Arsenal - Dinamo 3:0, Bayern - Olympiacos 4:0


Nogometaši Arsenala očekivano su ostvarili pobjedu protiv Dinama, koji je na Emiratesu igrao u skladu s objektivnim mogućnostima.

U praksi to je značilo da Dinamo nije mogao ozbiljno parirati momčadi Arsenala, koju su prevodili neuhvatljivi Sanchez i Ozil. Ipak su to bivši igrači Barcelone i Real Madrida, nekoliko klasa viši od igrača Dinama!

Prvi pogodak Dinamo je primio iz kontre! Kao što obični biva, taman kada se činilo da je hrvatski prvak uspostavio terensku ravnotežu i prebrodio početni pritisak! Prebrzi igrači Arsenala utren su stigli do kaznenog prostora Dinama u 24. minuti, Sanchez je desnom nogom slijeva precizno pogodio utrčalog Ozila, koji je ispred Eduarda u padu glavom skrenuo loptu u mrežu - 1:0.

U 33. minuti pogriješio je Sigali. Pokušaj izlaska iz kaznenog prostora presjekao je Monreal, prošao lijevom stranom i odigrao Sanchezu, koji je precizno poslao loptu u daljnji kut - 2:0.

U 69. minuti Campbell je podvalio okomitu loptu kroz postavljenu obranu Dinama, Sanchez se ubacio u prazni prostor ispred Eduarda, zaobišao Dinamova vratara i pogodio za 3:0.

Arsenal je stvorio još šest, sedam izglednih prilika koje su vrlo lako mogle završiti pogocima da je bilo više mirnoće u zadnjem pasu.

Dinamo je u drugom dijelu ostavio nešto bolji dojam, nekoliko su puta igrači hrvatskog prvaka stigli organizirano do kaznenog prostora Arsenala, ali dalje nije išlo.

U 85. minuti Soudani je s 20 metara uputio prizmeni udarac ravno u Cecha. Bio je to jedini izravni udarac Dinama u okvir gola.

Porazom u Londonu Dinamo se oprostio od europskih natjecanja ove sezone. Svečani oproštaj bit će upriličen 9. prosinca, kada u Zagreb stiže Bayern.

ARSENAL: Cech, Bellerin (82 Debuchy), Mertesacker, Koscielny, Monreal, Flamini, Cazorla (82 Chambers), Campbell, Özil, Sánchez, Giroud (64 Ramsey)

DINAMO: Eduardo, Ivo Pinto, Sigali, Taravel, Matel, Pjaca, Machado (84 Ćorić), Santos, Antolić (68 Henriquez), Fernandes (57 Soudani), Rog

Nogometaši Bayerna pregazili su Olympiacos u prvih dvadesetak minuta, tri pogotka do 20. minute slutila se tešku katastrofu grčke momčadi.

Međutim, momčad Pepa Guardiole ponovo je iskazala natjecateljsku zrelost. Brzo se primirila i počela pripreme za iduću utakmicu.

Utakmice 5. kola Skupine F: Arsenal - Dinamo 3:0 (Ozil 29, Sanchez 33), Bayern - Olympiacos 4:0 (Costa 8, Lewandowski 16. Muller 20, Coman 69)

Poredak: Bayern 12, Olympiacos 9, Arsenal 6, Dinamo 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.