Liga prvaka: Dinamo drastično oštećen u domaćem porazu, Arsenal pobijedio Bayern

Utorak, 20. listopada 2015. 22:52 Napisao/la  SC

Skupina F, utakmice 3. kola: Dinamo - Olympiacos 0:1, Arsenal - Bayer 2:0. Dinamo   prvo    primio "pacerski" pogodak, a onda sudac nije dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom


Nogometaši Dinama doživjeli su drugi poraz u Liig prvaka, Olmypiacos je odnio bodove iz Zagreba na tipičan način za modru momčad. Dinamo je promašio dvije velike prilike, zatim primio "pacerski" pogodak, a onda je na kraju i drastično oštećen, kada sudac nije dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom.

U prvom dijelu utakmica je imala izraziti natjecateljski naboj, što znači da su obje momčadi igre vrlo oprezno i disciplinirano. Generalno, Dinamu je očekivano pripao početak utakmice, kada su nošeni domaćinskim porivom domaći igrači djelovali puno rastrčanije.

Kako je vrijeme odmicalo momčad Olympiacosa sve je bolje parirala u duelima, pa se do odmora uspostavila ravnoteža bez puno uzbuđenja.

Dinamo je najbolju priliku imao u 11. minuti, kada je Rog prošao po lijevoj strani i onda neprecizno pokušao proigrati Hodžića. Gosti su dva, tri puta zaprijetili kroz osmišljene akcije kojima je nedostajao zadnji pas.

Najveće iznenađenje bio je izostanak Marka Pjace, koji je sjeo na klupu.

U drugom dijelu bilo je puno više uzbuđenja, obje su momčadi promijenile gardove u potrazi za bodovima.

U 52. minuti Antolić je pogodio vratnicu da bi minuut kasnije Ideye promašio najbolju priliku na utakmici. Pardo je prošao po desnom boku, ubacio na drugu vratnicu gdje je Ideye s 4 metra promašio prazna vrata.

U 77. minuti Rog je uputio udarac, lopta je zapela u bloku i ponovo udarila u vratnicu. Ovog puta Dinamo je kažnjen za neiskorištenu priliku. I to kako!

U 79. minuti Ideye se probio lijevom stranom, došao do korner-linije i iz mrtvog kuta poslao loptu pokraj Eduarda u mrežu - 0:1. Takve pogotke vratar ne smije primati ni na treninzima!

U preostalih petnaestak minuta Dinamo je uzaludno pokušao izjednačiti, a najbolju priliku imao je u 94. minuti, kada je Taravel odigrao petom, Milivojević je igrao rukom, a sudac Paolo Tagliavento ciničnim smiješkom otklonio zadnju mogućnost da Dinamo postigne pogodak.

DINAMO: Eduardo, Matel, Gonçalo, Sigali, Pivarić, Machado, Antolić, Soudani, Fernandes (73 Hernandez), Rog (87 Ćorić), Hodžić (61 Pjaca)

OLYMPIACOS: Roberto, Botía, Elabdellaoui, Siovas, Masuaku, Milivojević, Fortounis (72 Dominguez), Kasami, Pardo (83 Salino), Sebá (90 Da Costa), Ideye

Arsenal je pobijedio Bayern rezultatom 2:0 i dodatno zakomplicirano stanje na ljestvici. Sve četiri momčadi još uvijek imaju izgleda nastaviti natjecanje.

Skupina F, 3. kolo: Arsenal - Bayern 2:0 (Giroud 77, Ozil 90+4), Dinamo - Olympiacos 0:1 (Ideye 79)
Poredak: Bayern 6, Olympiacos 6, Dinamo 3, Arsenal 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.