Liga prvaka: Diego Simone uspio pobijediti Jurgena Kloppa, Erling Haaland priča večeri

Srijeda, 19. veljače 2020. 09:03 Napisao/la  SC
Simeone i Klopp
Simeone i Klopp

Atletico je pobijedio (1:0) Liverpool na Wandi Metropolitano u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, jedini pogodak postigao je Saul Niguez već u 4. minuti.

- Ovakvu utakmicu sam očekivao. Bilo mi je bitno da dobro otvorimo susret, to smo i napravili, a nakon toga smo odigrali u svom stilu. Čak smo imali nekoliko prilika povećati prednost. Ne razmišljamo sad o revanšu. Ponizni smo, znamo koliko su dobri na svom stadionu. Obrana će odigrati veliku ulogu, baš kao ovaj put kada su naši braniči imali ogromnu pomoć igrača iz sredine terena i napadača, kazao je trener Atletica Diego Simeone i naglasio sljedeće:

- Osam godina sam u Atleticu i nikad nisam vidio ovakvu atmosferu. Bilo je fenomenalno. Ovo nije naša najveća noć, najveće su one kad se osvajaju trofeji. Međutim, postoje noći koje se nikad ne zaboravljaju, a ovo je jedna od tih. Dođe ti najbolja momčad na svijetu i ti pobijediš. Ovo su utakmice koje želite igrati, zbog protivnika i nestvarne podrške navijača, zaključio je Simone.

- Ovo se nije trebalo dogoditi, ali dogodilo se. Borba kakvu smo očekivali, atmosfera također. Sviđaju mi se neki dijelovi naše igre, ali ovo je samo 1:0 na poluvremenu, drugo igramo na našem stadionu. Gubimo 0:1 na poluvremenu, ali imamo najdužu moguću pauzu na poluvremenu i probat ćemo to iskoristiti. Morate biti i vrlo jak sudac u ovakvoj atmosferi, već u prvih pola sata njihova tri igrača su padala na zemlju, ne znam zbog čega. Nedostajala nam je igra u zadnjoj trećini, branili su se svime što su imali. Njihova obrana u šesnaestercu je bila nevjerojatna. I 0:0 s njima bi bio dobar rezultat, rekao je Jurgen Klopp.

U drugoj utakmici večer Borussia je u Dortmundu pobijedila momčad PSG-a za koju igraju najskuplji igrači na svijetu (Neymer, Mbappe...), ali je priča večer bio 19-godišnji Erling Haaland.

Mladi Norvežanin postigao je dva pogotka kojima je Borussia pobijedila PSG (2:1), nastavio je nevjerojatnu seriju pogodaka koja je nedostižna čak i kralju strijelaca Cristianu Ronaldu.

Dovoljno je početi od podatka da je Haaland stigao u Dortmund ove zime iz RB Salzburga i da je u prvih sedam utakmica postigao 11 golova, što nije uspjelo ni jedno igraču u povijesti kluba.

Haaland je ujedno postao prvi igrač u klupskoj povijesti koji je bio strijelac na prvim utakmicama u Bundesligi, njemačkom Kupu i Ligi prvaka.

Što se tiče Liga prvaka, Haaland je postao prvi tinejdžer u povijesti koji je u jednoj sezoni postigao deset golova i to u samo sedam nastupa.

Haaland je do sada je postigao 11 golova, dva više od cijele momčadi Barcelone!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.