Liga prvaka: Diego Simeone tvrdi da poraz Barcelone u El Clasicu ništa ne znači

Utorak, 05. travnja 2016. 11:01 Napisao/la  SC

Liga prvaka, utorak (20.45): Barcelona - Atletico i Bayern - Benfica


Barcelona - Atletico i Bayern - Benfica parovi su večerašnjih utakmica četvrtfinala Lige prvaka. Uoči prvih utakmica veću pozornost dobiva utakmica vodećih španjolskih klubova, posebice nakon poraza Barcelone u El Clasicu.

- Mislim da El Clasico neće imati previše utjecaja na našu utakmicu. Uvijek očekujem najbolju Barcelonu i zapravo želimjo igrati protiv najbolje Barcelone. Znamo da će biti teško, ali optimistični smo. Mi smo drugačija momčad od Reala. Nemamo snagu na mjestima na kojima oni imaju, ali ćemo sigurno dati sve od sebe jer će ova utakmica odrediti kako ćemo igrati na uzvratu gdje igramo na svom stadionu, kaže trener Atletica Diego Simeone.

- Atletico je odlična momčad, jako su opasni i odlično kontroliraju dosta sastavnica igre. Nema to nikakve veze s našim porazom. Naš je cilj biti bolji od protivnika, jer je onda protivnika lakše pobijediti. Najbolje bi bilo kada ne bismo primili pogodak, ali naravno da i Atletico može pobijediti, govori trener Barcelone Luis Enrique, koji je stao u zaštitu svojih napadača:

- MSN je najbolji na svijetu ali ni oni nisu mašine, bilo bi tužno da pojedince krivimo za poraz od Real Madrida, zaključio je Enrique.

Trener Bayerna Pep Guardiola najavio je utakmicu protiv Benfice kao okršaj protiv najjače obrane u Europi.

- Benfica ima najjaču obranu, možda i najjaču četoricu odozada u cijeloj Europi. Bit će to svakako jako zanimljiva utakmica. Međutim, Benfica nije obrambena momčad. Brane se visoko na terenu. Mi ćemo ipak bez obzira na to igrati svoju igru i imamo dvije utakmice da izborimo polufinale. Bayern uvijek želi biti najbolji, ali Benfica ima jako dobru sezonu i bit će to izjednačen susret. Shvaćam da svi želite da osvojimo 'treble'. Želim ga i ja osvojiti, ali želi ga osvojiti i Barcelona, svake sezone i Real Madrid. Bayern je najbolji klub na svijetu, ali osvojio je 'treble' samo jednom u povijesti, rekao je Guardiola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.