Liga prvaka: Carlo Ancelotti tvrdi da ima prave zamjene za ozlijeđene igrače

Srijeda, 22. travnja 2015. 13:46 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice 1/4 finala Lige prvaka (20.45): Real Madrid - Atletico (0:0), Monaco - Juventus (0:1)


Preostala dva uzvratna susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka na rasporedu su večeras, Monaco dočekuje ekipu Juventusa, dok u Madridu igraju gradski rivali Real i Atletico.

Prvi utakmica između madridskih klubova na Vicente Calderonu završila je bez golova. Real Madrid večeras igra bez ozlijeđenih Modrića, Benzeme i Balea, Marcelo ne smije igrati zbog kartona.

- Moramo živjeti s ozljedama, bit ćemo bez nekoliko važnih igrača, ali ne treba nam veća motivacija. Atletico je jak, jedan od najboljih na svijetu kada je odbrana u pitanju, tako da ćemo morati učiniti ono što nismo uspjeli na njihovom stadionu. Važna je ovo utakmica za klub, navijače i igrače. Imamo mnogo opcija kada su u pitanju zamjene za ozlijeđene igrače. James je veoma efikasan u ovom trenutku i mnogo će nam pomoći, Hernandez igra dobro što je pokazao protiv Malage, kazao trener Real Madrida Carlo Ancelotti.

Diego Simeone, trener Atletica, kazao je da igrači moraju da uživaju u ovom trenutku, jer ovakve utakmice se ne igraju često.

- Nema pritiska, ali postoji odgovornost. Mislim o tome kako da naudimo Realu, a ne o ozljedi Luke Modrića. Fokusirani smo samo na sebe, kazao je Simeone koji najavljuje Marija Mandžukića u početnom sastavu.

Mogući sastavi:
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao, Isco, Illarramendi, Kroos, James, Ronaldo, Hernandez.
Atletico: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Arda Turan, Gabi, Tiago, Koke, Griezmann, Mandžukić.

Juventus je u prvoj utakmici protiv Monaca pobijedio s minimalnih 1:0, trener Massimiliano Allegri najavljuje igru na pobjedu u Kneževini.

- Nisam siguran kakva će biti taktika Monaca, ali mi želimo postići pogodak. Monaco igra dobro u odbrani i ima fizički jake igrače, tako da će biti teško kao i u prvoj utakmici. No, i mi imamo kvalitet i mogućnost da prođemo dalje. Trebamo biti hrabri i fokusirani, kaže Allegri.

Leonardo Jardim, trener Monaca, navodi da njegovi igrači moraju odigrati savršenu utakmicu:

- Morat ćemo malo riskirati da bismo prošli. Igrat ćemo inteligentno i pokušati postići gol, a ne primiti. Moramo biti mirne glave. Volimo igrati na ispunjenom stadionu, to nas motivir, kazao je Jardim.

Mogući sastavi:
Monaco: Subašić, Raggi, Fabinho, Abdennour, Kurzawa, Moutinho, Bernardo Silva, Kondogbia, Dirar, Martial, Berbatov.
Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Evra, Morata, Tevez.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.