LIGA PRVAKA Bayern postao europski prvak nakon pobjede protiv PSG-a

Nedjelja, 23. kolovoza 2020. 22:52 Napisao/la  SC

U drugom dijelu Bayern se nametnuo još agresivnijom igrom u duelima i bržim protokom lopte, pritisak je rastao do 59. minute i odlučujućeg pogotka

LIGA PRVAKA Bayern postao europski prvak nakon pobjede protiv PSG-a

Bayern je postao europski prvak!

U finalu Lige prvaka odigrane u Lisabonu, Bayern je pobijedio PSG rezultatom 1:0 i opravdao boljom igrom ulogu favorita.

U prvom dijelu obje momčadi kombinirale su igru visokog presinga i posjeda lopte na postavljene obrane, treneri Hansi Flick i Thomas Tuchel pripremili su obrane za igru protiv brzih tranzicija tako da su iznenađenja u igri na nepostavljene obrane svedene na minimum.

Do odmora su se dogodile po dvije prilike na objema stranama uz napomenu da PSG nije iskoristio jedan zicer (Mbappe).

Obadvije prilike za Bayern imao je Lewandowski, ni jedna nije bila dovoljno dobro pripremljena da bi vrhunski strijelac (55 pogodaka ove sezone) mogao zabiti.

U 22. minuti okrenuo se u mjestu i s 12 metara pogodio stativu, u 32. minuti u padu se morao vratiti unazad, pa nije mogao tehnički izvesti bolji udarac glavom po kojemu je lopta odletjela ravno u Navasa.

Prvu priliku za PSG nije iskoristio Neymar, koji je u brzoj kontri izašao sam na lijevoj strani kaznenog prostora, Neuer je nekako uspio zaustaviti udarac.

U 45. minuti Herrera i Mbappe na malom prostoru malonogometnom izmjenom izbacili su obranu Bayerna, Mbappe je sa 7 metara u otvorenoj poziciji loptu mlako poslao u Neuera.

Dojam je da bi optimalno  spremni Mbappe  ovakvu šansu lakoćom iskoristio.

U drugom dijelu Bayern se nametnuo još agresivnijom igrom u duelima i bržim protokom lopte, rastao je posjed lopte, stisnuli su igrači Bayerna momčad PSG u zadnju trećinu, lakoćom su počeli osvajati tzv. druge lopte...

Pritisak je rastao do 59. minute, kada je Kimmich precizno ubacio s poludistance, Coman je u ravni druge vratnice ostao sam, nije trebao ni skočiti da bi glavom s 5 metara loptu poslao u suprotni kut - 0:1.

U 63. minuti Coman je na sličan način mogao zatresti mrežu, ovog puta je na drugoj vratnici nogom loptu poslao prema vratima, Thiago Silva je izbacio loptu...

U 68. minuti Flick je promijenio bočne napadače, očito je htio dodatno pojačati fizički pritisak iako je Coman bio najopasniji igrač Bayerna.

Umjesto dodatne reakcije Bayerna dogodila se reakcija PSG-a, u 70. minuti Di Mario je znalački podvalio loptu kroz Alabine noge, Marquinhos je s ruba peterca uputio udarac, Neuer je još jednom potvrdio da je jedan od najboljih vratara na svijetu.

Brzo je Bayern primirio parišku momčad, utakmica je ušla u razdoblje rastrgane i sve nervoznije igre što je pogodovalo Bavarcima, nisu igrači PSG-a uspjeli više uspostaviti opasniji protok lopte...

U 92. minuti Choupo-Moting imao je zadnju priliku vratiti PSG u finale, nije dobro zahvatio loptu iz okreta iskosa...

Dogodile su se dvije sporne situacije, u objema (Mbappe 73, Coman 43) sudac Daniele Orsato nije dosudio kazneni udarac, niti se VAR uključio.

PSG: Navas, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat (80 Kurzawa), Herrera, Marquinhos, Paredes (65 Verratti), Di Maria (80 Choupo-Moting), Neymar, Mbappe

BAYERN: Neuer, Kimmich, Boateng (25 Sule), Alaba, Davies, Goretzka, Thiago (85 Tolisso), Gnabry (68 Coutinho), Muller, Coman (68 Perišić), Lewandowski

Finale Lige prvaka: PSG - Bayern 0:1 (Coman 59)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.