Liga prvaka: Bayern poražen u Madridu, Atletico stekao prednost sjajnim pogotkom Saula Nuneza

Srijeda, 27. travnja 2016. 22:44 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Atletico - Bayern 1:0.  Bayern u drugom dijelu izrazito dominirao 

Nogometaši Atletica stekli su minimalnu prednost u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka i pokazali da će Bayern imati težak posao u uzvratu.

U 11. minuti mladi Saul izveo je minijaturu kojom je potvrdio iznimnu darovitost i Atleticu donio prednost. Prošao je Saul u povezanom driblingu dvojicu igrača Bayerna, u kaznenom prostoru varkom tijela otklonio Alabu i lijevom nogom pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 1:0.

Atletico je u prvom dijelu demonstrirao nogomet zbog kojega Diego Simeone slovi ponajboljim europskim trenerom.

Snažni i agresivni presing na igrača s loptom u obrambenom bloku nije igračima Bayerna otvorio puno prostora u završnici, a brze i okomite transformacije svaki put su slutile opasnost.

Prema očekivanju Bayernu je pripao veći posjed lopte s kojom igrači Pepa Guardiole nisu znali stvoriti ni jednu priliku do odmora.

Jedinu priliku Bayern je propustio nakon tehničke pogreške Gimeneza, kojemu je lopta prešla preko noge u ravni prve vratnice, Vidal je glavom loptu uputio u kut gdje se stvorio Gimenez i odbio loptu.

U drugom dijelu Bayern se podignuo još više na protivničku polovicu, ubrzao je protok lopte toliko da se prvih petnaestak minuta igralo na jedan gol. Lopta praktično nije izlazila iz zone udarca, cijela momčad Atletica stisnula se oko vratara Oblaka.

U 54. minuti Alaba je snažnim udarcem s 30 metara loptu poslao u gredu nemoćnog Oblaka, što je bila najbolja prilika u tom razdoblju.

Popustio je pritisak Bayerna malo nakon dvadestak minuta iako je momčad Pepa Guardiole i dalje dominirala. Neuer nakon odmora nije imao nikakvog posla za razliku do Oblaka, Lewandowski (64), Costa (71), Vidal (74) i Benatia (92) imali su izgledne prilike promijeniti rezultat.

U 74. minuti najbolju priliku u drugom dijelu ipak je propustio Torres, koji je u 74. minuti pogodio lijevu vratnicu nakon što se znalački oslobodio Alabe.

ATLETICO: Oblak, Juanfran, Giménez, Savić, Filipe Luís, Gabi, Fernández, Saúl (85 Partey), Koke, Griezmann, Torres

BAYERN: Neuer, Lahm, Martinez, Alaba, Bernat (76 Benatia), Alonso, Costa, Vidal, Thiago (70 Muller), Coman (64 Ribery), Lewandowski

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Atletico - Bayern 1:0 (Saul 11)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.