Liga prvaka: Bayern i PSG u finalu, Serge Gnabry kaznio promašaje napadača Lyona

Srijeda, 19. kolovoza 2020. 22:56 Napisao/la  SC

Lyon ostavio puno bolji dojam nego što se očekivalo, a svakako se nije očekivalo da je nakon dvadesetak minuta mogao voditi 2:0

Serge Gnabry u 33. minuti postigao drugi pogodak
Serge Gnabry u 33. minuti postigao drugi pogodak

Bayern i PSG u nedjelju (21) igraju u finalu Lige prvaka.

Lyon je ostavio puno bolji dojam nego što se očekivalo, a svakako se nije očekivalo da je nakon dvadesetak minuta mogao voditi 2:0.

U 4. minuti Depay je po sredini pobjegao središnjim stoperima, zaobišao je Neuera udesno i onda promašio vrata iz ne baš idealne pozicije.

U 17. minuti Ekambi je na desnoj strani kaznenog prostora prošao Daviesa, Alaba se poskliznuo, Ekambi je s 5 metara pogodio vratnicu!

Tu su negdje snovi o finalu za Lyon nestali!

Momčad poput Bayerna ima takvu koncentraciju individualne kvalitete da takve promašaje u pravilu kažnjava.

Gnabry je u 18. minuti u silovitom trku zdesna stigao do sredine kaznenog prostora i onda snažnim udarcem loptu poslao u gornji desni vratarov kut 0:1.

U 33. minuti Gnabry je na desnoj strani oteo loptu, opet je brzo stigao na drugu stranu, odigrao Perišiću na lijevo, hrvatski reprezentativac idealno je proigrao Lewandowskog, koji u padu s 3 metra nije dobro zahvatio loptu...

Spetljao se Lewandowski, pritrčao je sveprisutni Gnabry i iz blizine zatresao mrežu - 0:2.

Nakon pola sata Bayern je stekao prednost koju je mirno čuvao do 88. minuti, kada je Lewandowski nadskočio obranu Lyona i glavom pogodio za 3:0.

U 51. minuti Perišić je mogao treću utakmicu zaredom postići pogodak, nakon pravodobnog pasa Daviesa, Perišić je pobjegao obrani Lyona, izašao ispred Lopesa, koji je pročitao Perišićevu namjeru.

U 59. minuti Ekambi je propustio zadnju priliku vratiti Lyon u utakmicu, izašao je sam ispred Neuera, koji je nogom obranio mrežu.

U nekoliko organiziranih tranzicija Lyon je pokazao da nije slučajno stigao do polufinala, ali razlika u kvaliteti ipak je bila prevelika da bi francuska momčad nakon eliminacije Juventusa i Manchester Cityja uspjela ostvariti još jedno iznenađenje.

LYON: Lopes, Denayer, Marcelo, Marcal (73 Cherki), Caqueret, Dubois (67 Tete), Bruno (46 Mendes), Cornet, Aouar, Ekambi (67 Reine-Adelaide), Depay (58 Dembele)

BAYERN: Neuer, Kimmich, Boateng (46 Sule), Alaba, Davies, Goretzka (82 Pavard), Thiago (82 Tolliso), Gnabry (75 Coutinho), Muller, Perišić (63 Coman), Lewandowski

Utakmica polufinala Lige prvaka: Lyon - Bayern 0:3 (Gnabry 18, 33, Lewandowski 88)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.