POLUFINALE LIGE PRVAKA

Bayern - Barcelona, Borussia Dortmund - Real Madrid

Petak, 12. travnja 2013. 12:38 Napisao/la  SC

 U polufinalu Europske lige igraju Fenerbahče - Benfica i Basel - Chelsea

 

 

 

Bayern - Barcelona, Borussia Dortmund - Real Madrid parovi su polufinala nogometne Lige prvaka. Mario Mandžukić i društvo u bavarskom velikanu tako će put prema polufinalu tražiti protiv moćne Barcelone, dok Borussiju, nakon što je izbacila Malagu, čeka novi španjolski ispit, ali ovoga puta protiv moćnog Reala u čijim redovima igra Luka Modrić. Bit će to dva velika njemačko-španjolska okršaja, ostaje pitanje hoće li finale možda biti - španjolsko ili njemačko!

Polufinalne utakmice igraju se 23. i 24. travnja te 30. travnja i 1. svibnja. Finale se igra na  na Wembleyju 25. svibnja

Karl-Heinz Rummenigge, izvršnie direktor  Bayerna, ustvrdio je da je ovo dobra prilika da Bayern uzvrati Barceloni za "Waterloo" aludirajući na poraz protiv katalonskog velikana u četvrtfinalu prije četiri godine, Inače, Mario Mandžukić propustit će prvu utakmicu polufinala zbog žutih kartona.

- Radujem se utakmicama protiv Barcelone. Igramo protiv najuspješnijeg kluba u proteklih nekoliko godina. Ovo je prilika da dokažemo da smo napredovali od 2009. i da smo na istoj razini s najboljim svjetskim klubovima. Polufinalni parovi bit će dobra usporedba Bundeslige i Primere, a favorita nema. Doduše, i dalje mislim da je Barcelona veliki favorit da osvoji Ligu prvaka, ustvrdio je Rummenigge.

Bayern će prvu utakmicu igrati na domaćem stadionu.

- Mislim da je to naša prednost, a ne nedostatak kao što mnogi misle, zaključio je Rummenigge.

Hans-Joachim Watzke, generalni menadžer Borussije, bio je zadovoljan ždrijebom.

- Zadovoljni smo ždrijebom. Ne zato jer mislimo da će Real biti lagan protivnik, već zbog činjenice da je Liga prvaka internacionalno natjecanje i draže nam je da igramo protiv ekipe iz druge države, nego domaće utakmice protiv Bayerna. Mislim da nas ne Real neće plašiti zbog ogleda u skupini, mislim da će nas respektirati, kao što mi respektiramo njih, 

U polufinalu Europske lige snage će odmjeriti  Fenerbahče - Benfica, te Basel - Chelsea.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.