LIGA PRVAKA

Barcelona izbacila Milan, Leo Messi briljirao

Utorak, 12. ožujka 2013. 22:59 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 1/8 finala: Barcelona - Milan 4:0. Niang u 38. minuti propustio šansu utakmice

Uzvratna utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka

BARCELONA - MILAN 4:0

Stadion Camp Nou Gledatelja: 95.000

Sudac: Viktor Kassai Pomoćnici: Gabor Eros i Gyorgy Ring (Mađarska).

Strijelac: 1:0 Messi (5'), 2:0 Messi (40'), 3:0 Villa (55'), 4:0 Jordi Alba (90'+2)

Žuti kartoni: Pedro (Barcelona), Boateng, Flamini, Mexes (Milan)

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano (77' Puyol), Jordi Alba - Xavi, Iniesta, Busquets - Villa (75' Alexis Sanchez), Messi, Pedro (83' Adriano)        

MILAN: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Boateng - Flamini (75' Krkić), Montolivo, Constant - Ambrosini (60' Robinho), Niang (60' Muntari), El Shaarawy                  

Nogometaši Barcelone pobijedili su Milan u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka s čak 4:0, ukupnim rezultatom 4:2 plasirali se u četvrtfinale i odagnali sumnje u sumrak katalunjskih bogova. Razlika između Barcelone i bilo koje druge momčadi na svijetu ipak ima svoje ime i prezime: Leo Messi!

U 5. minuti Messi je okružen petoricom igrača Milana u djeliću sekunde pronašao prolaz za plasirani udarac s 15 metara, vratar Abiatti nije se ni pomaknuo dok je lopta letila prema gornjem desnom kutu - 1:0.

Bio je to uvod u dvadesetak minuta igre zbog koje je Barcelona najatraktivnija nogometna družina. Milan očekivano zbijen oko svog kaznenog prostora nije djelovao tako čvrsto kao u prvoj utakmici, ovog puta igrači Barcelone duboko su se uvlačili u obranu gostiju i otvarali okomite koridore. Villa na poziciji klasičnog središnjeg napadača držao je dvojicu stopera na leđima, pa su igračima Barcelone otvarao prostor u Milanovoj obrani na širokom travnjaku Camp Noua. Prava opasnost stigla je s poludistance!

U 13. minuti Iniesta je udario po lopti na 18 metara, Abbiati je jedva loptu odbio u gredu, lopta se odbila u polje, natrčao je Messi i pokušao udarcem glavom zatresti mrežu. Zatresao je mrežu s vanjske strane budući da je ipak dotrčao malo previše iskosa.

Nakon otprilike pola sata pritisak Barcelone počeo je popuštati, obrana Milana sve je više počela nalikovati onoj iz prve utakmice. U nekoliko prelazaka preko središta igrališta igrači Milana počeli su pokazivati naznake momčadi koja može zaprijetiti. U 34. El Shaarawy uputio je prvi udarac u okvir vratiju, tek toliko da se zabilježi zbog statistike.

A onda su se u 38. minuti Milanu širom otvorila vrata četvrtfinala! Pogriješio je Mascherano na sredini igrališta, lopta je preskočila stopera domaćina i Niang je sam otrčao prema Valdesu. Mogao je 18-godišnji napadač uraditi što hoće, odlučio je mirno plasirati loptu pored Valdesa i pogodio je vratnicu! Dvije minute kasnije stigla je kazna s potpisom najboljeg igrača današnjice.

Iniesta je u 40. minuti ukrao loptu Ambrosiniju, obrana Milana malo se razmaknula pa je Messi primio loptu u situaciji kada je ispred njega stajao samo Mexes. Kao da nije, uslijedio je udarac sa 17 metara po kojemu je lopta Francuzu prošla kroz noge i završila u mreži nemoćnog Abbatija – 2:0. Messi je prednost iz Milana anulirao do odmora.

Početkom drugog dijela Milana je zauzeo nešto odlučniji stav, desetak minuta naznaka nešto drugačije igre brzo je završilo. U 55. minuti kažnjen je još jedan bezuspješni izlazak Milanove obrane. Iniesta je osvojio "ničiju" loptu, a Xavi Hernandez sjajnom dijagonalom kaznio Konstanov izlazak u prazno. Villa je primio loptu na otvorenom prostoru zdesna i plasiranim udarcem pogodio suprotni kut – 3:0.

Od toga trenutka Milan je morao napasti. Dvostruka izmjena i negativan rezultat promijenili su odnose snaga na igralištu, momčad Milana sve je češće počela boraviti na polovici domaćina. Rijetko se pruža prilika gledati Barcelona koja se obrani na Camp Nou, što ne znači da je frcalo pred vratima Valdesa. Nije, ali je moglo završiti drugačije da Jordi Alba u 82. minuti nije uklizao u Robinhov udarac nakon Krkićeva prizemnog ubačaja slijeva. Bila je to prva i zadnja prilika Milana u drugom dijelu.

U 92. minuti sijevnula je odlučujuća kontra: Messi je gurnuo Alexisa po desnoj strani, precizno ubacivanje za natrčalog Jordi Albu na lijevoj strani i Abbiati je morao četvrti put po loptu u mrežu – 4:0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.