Liga prvaka: Barcelona demonstrirala moć na Etihadu, Borussia ostvarila aktivan rezultat

Utorak, 24. veljače 2015. 22:58 Napisao/la  SC

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka: Manchester City - Barcelona 1:2, Juventus - Borussia (D) 2:1. Leo Messi prvo nije iskoristio kazneni udarac, a onda promašio prazna vrata


Trebala je to biti utakmica neizvjesnog ishoda kao i obično kada igraju podjednako kvalitetne momčadi, a prvo se poluvrijeme pretvorilo u rijetko viđenu demonstraciju moći Barcelone. Ove sezone Barcelona ni u jednoj utakmici ovako visoke kvalitativne razine nije izgledala bolje.

Do odmora Barcelona je vodila 2:0 pogocima Suareza, a prema prilikama Manchester Cityju prijetila je rezultatska katastrofa. Dovoljno je izdvojiti samo da su Suarez (26) i Neymar (31) sami trčali prema Hartu i da je Dani Alves u 44. minuti pogodio prečku.

Barcelona je prevela uobičajenu igru kratkih pasova, dominirala u posjedu lopte i još više u agresivnoj duel-igri u oduzimanju lopte. Većina pogrešaka obrane domaćina nisu bile posljedica posjeda lopte, nego agresivne igre bez lopte. Ne može se reći da je Barcelonin napadački trojac (Messi, Suarez, Neymar) igrao spektakularno, Barcelona je samo iznudila i kaznila brojne individualne pogreške u obrani domaćina.

Manuel Pellegrini odustao je od standarne igre s jednom špicom, u napadu su igrali Džeko i Aguero. Nije pogodio! U 45. minuti Nasri je uputio jedini udarac u okvir vratiju Barcelone, sa 17 metara pogodio je Ter Stegena, koji je besposličario cijelo poluvrijeme što je bilo ponižavajuće za momčad aktualnog engleskog prvaka.

U drugom dijelu Manchester City počeo je igrati na jedini mogući način, znatno je Pellegrinijeva momčad podignula agresivnost, počela je dobivati duele i stvarati pritisak. Ter Stegen više nije besposličario, Nasri i Džeko (50) prvi su ozbiljno zaprijetili.

Počeo se otvarati međuprostor, obrana Barcelona više nije stizala pravodobno zatvarati prilaze, što znači da je došlo vrijeme raspoloženog Kuna Aguera. U 54. zamalo je promašio, a u 69. efektno postigao pogodak nakon sjajne asistencije Davida Silve - 1:2.

Agresivna igra došla je na naplatu u 74. minuti, kada je Clichy nasrnuo na Danija Alvesa i dobio drugi žuti karton. S jedanaest igrača imao je minimalne, a desetoricom igrača Manchester City više nije imao nikakve šanse. Barcelona je ponovo preuzela kontrolu igre i čekala priliku za završni udarac.

Priliku je dočekala u zadnjim sekundama sudačke nadoknade, u 93. minuti Zabaleta je prekršajem za najstrožu kaznu zaustavio Messija. Udarac s bijele točke izveo je Messi, Hart je pročitao namjeru, odbio loptu idealno na glavu Messiju, koji u padu uspijeva promašiti prazna vrata!

Ivan Rakitić igrao je do 71. minute, kada je zamijenjen zbog taktičkih razloga. Luis Enrique pojačao je zadnju liniju s Mathieom, Mascherano je zauzeo Rakitićevo mjesto.

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy, Nasri (62 Fernandinho), Milner, Fernando, Silva (78 Sagna), Džeko (68 Bony), Aguero

BARCELONA: Ter Stegen, Dani Alves (75 Adriano), Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić (71 Mathieu), Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar (80 Pedro)

Kao što se i očekivalo, Borussia je nakon prve utakmice ostvarila aktivan rezultat. Momčad Jurgena Kloppa u Ligi prvaka nastavlja igrati kao u prvom dijelu sezone. Juventus više nije favorit posebice ako je Pirlova ozljeda ozbiljnije naravi.

JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo (37 Pereyra), Pogba, Vidal (86 Padoin), Tevez (89 Coman), Morata

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller, Piszczek (32 Ginter), Papasthatopoulos (46 Kirch), Hummels, Schmelzer, Gündogan, Sahin, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang, Immobile (76 Blaszczykowski)

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka: Manchester City - Barcelona 1:2 (Aguero 69/Suarez 16, 30), Juventus - Borussia Dortmund 2:1 (Tevez 13, Morata 42/Reus 18)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.