Liga prvaka: Arsenal prošao Bešiktaš, stoper Ludogoretsa obranio dva penala za prolaz!

Srijeda, 27. kolovoza 2014. 23:11 Napisao/la  SC

U srijedu su svoje mjesto u Ligi prvaka osigurali Arsenal, Bayer, Malmo, Athletic Bilbao i Ludogorets

Poznati su svi sudionici grupne faze nogometne Lige prvaka. Srijeda je donijela posljednjih pet klubova koji su kroz play-off rundu uspijeli izboriti to najcjenjenije europsko klupsko natjecanje. Među njima nije turski Bešiktas hrvatskog stručnog stožera na čelu s nekadašnjim izbornikom Slavenom Bilićem. Jedini pogodak u dva susreta postigao je Alexis Sanchez u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. To je ujedno i prvi pogodak čileanskog napadača u dresu Arsenala otkako je stigao iz Barcelone. Uspijeli su se domaćini obraniti u nastavku unatoč vrlo velikom pritisku turske momčadi kojoj će kao utješna nagrada doći nadmetnaje u skupinama Europske lige. Besiktasu nije pomoglo ni isključenje domaćeg braniča Debuchyja u nastavku susreta.

U ždrijebu koji će se u četvrtak iodržati u Monacu svoje su mjesto našli i nogometaši švedskog Malmoa, koji su u uzvfratu na svom stadionu uhvatili zaostatak iz prve utakmice protiv Red Bull Salzburga. Iako su Austrijanci slavili kod kuće s 2:1, Malmo je u Švedskoj pobijedio s velikih 3:0. U dvoboju španjoslkog i talijanskog prvoligaša bolji je bio Athletic Bilbao. Baski su nakon 1:1 u Napoliju kod kuće slavili s 3:1. Nikakvih problema nije imao Bayer iz Leverkusena protiv danskog Kopenhagena, pobjednik se znao već u uvodnih deset minuta susreta, završilo je 4:0 za domaćine. Uspjeh iz prve utakmice do posljednje minute regularnog dijela čuvala je Steaua, a onda je Brazilac Wanderson pogodio za 1:0 Ludogoretsa u smiraju susreta za produžetke. U njima nije bilo zgoditaka, ali je u 118. minuti bugarski vratar Stojanov dobio izravni crveni karton, pa je u raspucavanju branio obrambeni igrač Moti. 

No, ni to nije spriječilo Ludogorets da izbori plasman u Ligu prvaka, a Moti s dva obranjena penala postane junak!

Rezultati: Arsenal - Besiktas 1:0 (Sanchez 45), Bayer - Kopenhagen 4:0 (Son 2, Calhanoglu 7, Kiessling 31-11m, 65), Malmo - Salzburg 3:0 (Rosenberg 11-11m, 84, Eriksson 19), Athletic Bilbao - Napoli 3:1 (Aduriz 61, 69, Ibai 73/Hamsik 47), Ludogorets - Steaua 1:0 (Wanderson 90)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.