Kylian Mbappe: Ovo je bio naš maksimum, to je sve!

Četvrtak, 09. ožujka 2023. 09:34 Napisao/la  SC

Način na koji je momčad Bayerna neutralizirala Kyliana Mbappea posebno će se analizirati na trenerskim akademijama

Kylian Mbappe:  Ovo je bio naš maksimum, to je sve!

Bayern je naizgled lako (2:0) eliminirao PSG u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, ključ pobjede treba tražiti u taktički sjajno odrađenom poslu, Kylian Mbappé tijekom cijele utakmice bio je praktično nevidljiv što se odavno nije dogodilo u jednoj bitnoj utakmici.

Ni Argentinci u finalu SP-a nisu uspjeli učiniti ono to su uspjeli Bavarci u Ligi prvaka.

- Razočarani smo, ali moramo ići dalje. Oni imaju ekipu koja je posložena za osvajanje Lige prvaka. Ovo je bio naš maksimum, to je sve. Sada se moramo preispitati i okrenuti se prvenstvu, priznao je Mbappe.

Način na koji je momčad Bayerna neutralizirala Mbappea posebno će se analizirati na trenerskim akademijama.

Najboljega napadača na svijetu nije moguće čuvati jedan na jedan, Mbappea se jedino može učniti bezopasnim ako se maksimalno smanje (među)prostori oko njega, a zaustaviti protok lopte prema Mbappeu u momčadi za koju igra Leo Messi nije baš tako jednostavno.

- U prvom poluvremenu nismo baš dobro radili ono o čemu smo prije pričali. Ostavili smo previše prostora. U drugom poluvremenu smo se bolje branili i bili opasni na lopti. Na kraju smo zasluženo pobijedili. U svlačionici smo na poluvremenu izvukli potrebne zaključke i vratili se s boljom organizacijom i većom disciplinom. Uspjeli smo kontrolirati PSG s našim planom igre, koji im nije dopuštao da razviju svoje akcije. Činjenica da je Mbappeu bilo tako teško istaknuti se dokaz je da smo bili dorasli zadatku, rekao je trener Julian Nagelsmann.

Što će se do kraja još jedne promašene sezone u Ligi prvaka događati u PSG-u može se samo nagađati, za sada je jedino izvjesno da je trener Christophe Galtier postao bivši odmah nakon zadnjega zvižduka utakmice u Munchenu.

Komentari nakon utakmice su svakojaki, najbliže istini je sljedeći:

- Iskreno, ja sam oduševljen što je PSG ispao, stvaro jesam. Ne sviđa mi se kako su posloženi, to nije ekipa, nego jedan veliki nered. U pet od sedam sezona su ispali u osmini finala, a troše više od svih drugih. Imaju najbolje igrače na svijetu, individualce koje svi volimo, ali drago mi je što im se ovo desilo jer pokazuje koliko je momčad važna. Oni nisu ekipa i Kylian Mbappe mora napustiti taj klub, rekla je legenda engleskog nogometa Jamie Carragher.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.