JUVENTUS - R. MADRID Nitko se na početku sezone ne bi kladio na Juventus...

Utorak, 05. svibnja 2015. 10:00 Napisao/la  SC

Prva utakmica polufinala (20.45): Juventus - Real Madrid. Torinezi optimizam grade na naznakama da Ancelotti u završnici ove sezone momčad nije dignuo na razinu iz prošle sezone, kada je osvojio Ligu prvaka

Juventus i Real Madrid večeras (20.45) igraju prvu utakmicu polufinala Lige prvaka. Prvo treba naglasiti da trener Real Madrida Carlo Ancelotti ne može računati na dvojicu važnih igrača, zbog ozljeda neće igrati Bezema i Modrić. Drugo, Juventus u utakmice polufinala ulazi potpuno rastrećeno budući da je prošli vikend četvrti put uzastopno osvojio Scudetto. Real Madrid je opterećen neizvjesnom utrkom za titulu prvaka s Barcelonom.

Carlo Ancelotti nije neka prednost Real Madrida, posebice od kada je ovih dana reciklirana Ancelottijeva izjava da se u Juventusu nikada nije dobro osjećao što je samo dodatno podignulo tenzije. To što je bio bivši trener Juventusa ne znači ništa budući da na ovakvoj razini nema tajni i sve ovisi o tonusu momčadi i raspoloženju pojedinaca. Dobra je vijest za Real Madrida da se Ronaldo vratio pogocima (hat-trick protiv Seville) taman kada je trebalo.

Ne baš popularni trener Juventusa Massimiliano Allegri ne može računati na Pogbu, svi su ostali na raspolaganju:

- Nitko se na početku sezone ne bi kladio na nas, a mnogi su mislili da nećemo proći ni grupnu fazu Lige prvaka. Sada kada smo među četiri najbolje momčadi, moramo iskoristiti sve svoje prilike i pokušati srušiti europskog prvaka, kaže Allegri.


- Prva utakmica je ključna. Trebamo igrati mudro, kao što smo to činili posljednjih godina, ali i uz puno samopouzdanja. U poziciji smo da možemo ostvariti svoje snove, a nemamo što izgubit, tvrdi Andrea Pirlo koji je posebno vezan za Carla Ancelottija budući da su zajedno u Milanu ostvarili velike rezultate.

- S njim sam mnogo toga proživio i osvojio. On mi je dao priliku na najvišoj razini i promijenio poziciju u momčadi, kaže Pirlo koji je najbolji playmaker na svijetu postao zahvaljujući Ancelottiju.

Unatoč tome što je optimizam preplavio momčad Juventusa, sve su oči uprte u Real Madrid koji je objektivno bolja momčad ako je u optimalnom stanju. Torinezi optimizam grade upravo na naznakama da Ancelotti u završnici ove sezone momčad nije dignuo na razinu iz prošle sezone, kada je osvojio Ligu prvaka.

Juventus u polufinalu nije igrao 12 godina, večeras igra 17. službenu utakmicu protiv Real Madrida u europskim klupskim natjecanjima. Juventus je u Torinu slavio pet puta, uz jedan neodlučeni ishod i jedan poraz, a gotovo identična je i Realova statistika u Madridu: pet pobjeda i dva poraza. Dva su dvoboja odigrana na neutralnom terenu, finale Lige prvaka 1998. u Amsterdamu i ponovljena utakmica četvrtfinala Kupa prvaka u sezoni 1961/62. u Parizu. U obje su slavili Madriđani.

Real i Juventus su prošle sezone bili smješteni u istu skupinu prve faze natjecanja u Ligi prvaka. U listopadu 2013. Real je u Madridu slavio s 2:1, a samo 13 dana poslije u Torinu je bilo 2:2. Cristiano Ronaldo je postigao tri od četiri Realova pogotka u ta dva dvoboja, a u drugoj utakmici mu se pridružio Gareth Bale. Fernando Llorente je bio jedini strijelac za Juventus u Madridu, a u Torinu mu je pomogao Arturo Vidal.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.